UMILITĂ DE SISTEM. O bătrână fără un braţ are o pensie mizeră VIDEO

Publicat: Vineri, 30 August 2013 21:10 // Actualizat: Vineri, 30 August 2013 21:10 // Sursa: RTV.net

O bătrână din Dolj trăieşte de aproape 30 de ani fără un braţ şi, în acte, este considerată o persoană cu handicap mediu, informează România TV. Nu o deranjează încadrarea bolii pe hârtie, ci pensia mizeră pe care o primeşte în fiecare lună. Fără o mână şi cu multe alte boli, trăieşte cu doar 33 de lei pe lună.

Zora Patra are 71 de ani şi de aproape trei decenii trăieşte fără braţul stâng. A rămăs fără mână într-un cumplit accident de muncă. De atunci se chinuie să se întreţină cu puţinii bani pe care îi primeşte de la stat. De curând pensia i-a fost tăiată la doar 33 de lei pe lună.

Medicii recunosc că este nedrept, dar spun că se lovesc de o lege prost gândită. Persoanele care au braţul tăiat mai jos de umăr nu sunt considerate ca având handicap grav, ci doar mediu.

"Avem mai multe persoane nemulţumite, dar din păcate nu putem face nimic. Suntem prea mici ca să schimbăm noi legislaţia", a declarat Claudia Popa, preşedinte Comisia de Handicap Dolj.

Citeşte şi O bătrână, ABANDONATĂ DE TOŢI, trăieşte într-o casă plină cu PURICI VIDEO

Când vine vorba de ajutor în gospodărie, femeia apelează la vecini. Nu întotdeauna însă este ajutată pe gratis.

"Nu mă descurc deloc. Ce pot să fac? De spălat să-mi fac baie, să mă ajute cineva. Să-mi cureţe un cartof, o ceapă", a spus femeia.

"A venit şi ne-a cerut ajutorul. I-am spus că putem să-i dăm doar aşa un ajutor de la primărie pe care putem să-l dăm o dată, dar nu lunar", a precizat Constantin Gheorghiţă, primar comuna Podari.

Medicii de la Craiova spun că au cerut specialiştilor de la Ministerul Sănătăţii ca măcar cei care îşi pierd membrul dominant să fie încadraţi în grad de handicap grav.

Citeşte şi Dramă pentru un bărbat cu handicap din Gorj: Autorităţile i-au refuzat dreptul legal la un asistent

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
30 aug 22:21
...aproape 30 de ani fără un braţ şi, în acte, este considerată o persoană cu handicap mediu, informează România TV. Citește mai departe… Citeste mai departe ...
1
EUR
4.8387
RON
05 Jun
noapte 14 °
zi 31 °
Ultimele joburi adaugate
24 H