Un adolescent a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a accidentat la schi VIDEO

Un băiat din Caraş-Severin s-a accidentat grav pe pârtie. Nu a mai putut controla schiurile din cauza vitezei foarte mari şi s-a oprit în casa de tichete, informează România TV.

06 feb. 2014, 07:13
Un adolescent a ajuns în stare gravă la spital după ce s-a accidentat la schi VIDEO

Incidentul a avut loc pe pârtia Goznuţa, din staţiunea Semenic. Băiatul de 14 ani nu a mai reuşit să încetinească, la o coborâre. S-a lovit puternic la cap şi a suferit o comoţie cerebrală. Băiatul nu purta cască de protecţie. Părinţii aflaţi în apropiere au alertat salvamontiştii.

„Este la spital sub supraveghere medicală. E vorba de un tânăr de 14 ani care a pierdut controlul la schi şi a intrat într-o construcţie. S-a lovit la cap, din păcate nu avea cască”, a declarat Valentin Balaban, şef serviciul Salvamont Caraş-Severin.

„Şi-a pierdut cunoştinţa, chiar era o persoană de la salvamont lângă el în momentul producerii. El e şi mai emotiv, copilul, şi după lovitură nu a putut să-şi mai amintească”, a spus tatăl copilului.

Primul ajutor i-a fost acordat chiar pe pârtie de unul dintre salvamontişti care este şi asistent medical. Apoi băiatul a fost transportat în cea mai mare viteză la Spitalul de Urgenţă Reşiţa.

Acesta este cel de-al doilea accident din ultimele două zile produs pe pârtia Goznuţa.

Citeşte şi Copil de 11 ani, accidentat grav pe pârtie. A fost salvat de jandarmii montani