Un adolescent a scăpat cu viaţă, după ce o suliţă i-a străpuns cutia craniană VIDEO

Un tânăr de 16 ani din Florida a supravieţuit miraculos, după ce o suliţă i-a străpuns creierul. El s-a împuşcat accidental cu o armă cu săgeţi, în timpul unei excursii la pescuit. Adolescentul a rămas parţial paralizat, dar medicii spun că şi-ar putea reveni cu exerciţii de fizioterapie.

RomaniaTV.net
21 aug. 2012, 09:07
Un adolescent a scăpat cu viaţă, după ce o suliţă i-a străpuns cutia craniană VIDEO

Accidentul s-a petrecut pe marginea unui lac din Florida. Yasser Lopez plecase la pescuit cu un prieten. Arma cu săgeţi pe care o avea s-a declanşat acidental, iar una dintre suliţe i-a străpuns cutia craniană.

„Aproape că am murit în aceste ape, pentru o simplă partidă de pescuit”, a declarat Yasser Lopez.

O femeie a auzit ţipetele şi i-a sărit în ajutor. Ea l-a împiedicat să-şi scoată singur săgeata din cap şi i-a salvat astfel viaţa.

„M-a rugat să nu-l las să moară. I-am spus că nu va muri”, a povestit Astrid Cardozo, martoră la incident.

„Îmi amintesc că eram în ambulanţă după ce m-au găsit şi le spuneam paramedicilor să-mi scoată suliţa din cap. O simţeam în cap şi voiam să o scoată”, mai povesteşte Yasser.

„Suliţa îi străpunsese capul de la un capăt la altul. Din faţă până în spate. N-am mai văzut aşa ceva. E foarte neobişnuit”, a explicat Ross Bullock, medic.

În mod miraculos, tânărul a supravieţuit. Suliţa nu i-a atins nicio zonă vitală şi a fost îndepărtată prin operaţie. Băiatul a rămas totuşi parţial paralizat şi va trebui să urmeze luni întregi de fizioterapie.