Un adolescent batjocorit de colegi s-a transformat complet: „Acest gând mă făcea să tremur”

Massimiliano Sertori s-a transformat dintr-un adolescent luat în derâdere de colegi, într-unul dintre cei mai apreciați culturiști din Italia, la doar 23 de ani.

13 oct. 2022, 12:09

Massimiliano, în vârstă de 23 de ani, este campion PNBA (Professional National Bodybuilding Association) în prezent. Însă, povestea lui a început când era numai un copil și cei din jur râdeau de el, lucru care la motivat să ajungă unde este acum.

Când avea numai 13 ani, obișnuia să se antreneze numai acasă, cu echipament improvizat și își lua în pachetul de la școală pui și shake-uri proteice. Pentru aceste lucruri, colegii lui îl batjocoreau, dar rezultatele lui au început să fie tot mai vizibile, ceea ce l-a făcut să aibă și mai multă încredere în el.

Acum, tânărul se antrenează de cinci ori pe săptămână, iar din dieta lui fac parte carnea de cal, de vită, pui, ovăzul, orezul basmati, uleiul de măsline, morcovii și nucile. Pentru prima dată, Sertori va concura la Natural Olympia, unde își dorește să se afle printre primii 10.

Citește și: Sportivă moartă la doar 30 de ani după ce cu o zi înainte totul era normal. Femeia a lăsat în urmă trei copii

„La 13 ani, am început să țin un jurnal în care mi-am scris obiectivele și visele pe care vreau să le ating. Unul dintre acestea a fost să particip la Natural Olympia. Doar acest gând mă făcea să tremur, iar acum e realitate.

Trebuie să avem visuri, mari sau mici, și să credem în ele, să avem încredere că într-o zi ne vom uita în urmă cu lacrimi de mândrie în ochi. Așa că nu renunțați niciodată, bodybuilding-ul este mai mult decât un sport.

Mereu e nevoie să fii pregătit să dai 110%. Lucrurile mari cer sacrificii mari. Este nevoie de răbdare, zi de zi, an de an, cu fiecare antrenament, vei ajunge unde îți dorești”, a declarat acesta pentru Generation Iron.

Citește și: Elon Musk a lansat un parfum: „Este cel mai bun de pe Pământ!”. Cât costă şi ce miros are