Un adolescent din Covasna curentat pe vagonul unui tren, transportat la Bucureşti cu arsuri grave

Un adolescent în vârstă de 14 ani din municipiul Sfântu Gheorghe, care s-a urcat pe vagonul unui tren pentru a face fotografii, a fost curentat, suferind răni grave pe aproape jumătate din suprafaţa corpului, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Covasna.

17 mai 2018, 09:28
Un adolescent din Covasna curentat pe vagonul unui tren, transportat la Bucureşti cu arsuri grave

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut miercuri seară, în jurul orei 21,00, în zona Gării CFR din Sfântu Gheorghe, iar tânărul a fost transportat la un spital din Bucureşti.

„Din primele cercetări efectuate de poliţiştii care au ajuns la faţa locului s-a stabilit că tânărul de 14 ani, împreună cu alţi doi adolescenţi, a pătruns în zona de siguranţă a căii ferate unde se afla garată o garnitură de tren de marfă. Acesta s-a urcat pe unul dintre vagoane pentru a face fotografii, moment în care a fost electrocutat. Adolescentul a fost transportat la un spital din Bucureşti, cu arsuri pe aproximativ 50% din suprafaţa corpului”, se precizează într-un comunicat de presă al IPJ Covasna.

Poliţiştii de la Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Covasna continuă cercetările pentru a stabili cu exactitate împrejurările în care a avut loc evenimentul.

„Poliţiştii îi atenţionează pe cetăţeni că accesul în zona de siguranţă a căii ferate este interzis, aceasta fiind delimitată prin panouri de avertizare. Totodată, poliţiştii le recomandă părinţilor să le explice tinerilor riscurile la care se expun atunci când pătrund în aceste zone, unde linia de contact este alimentată cu energie electrică la o tensiune de 27.000 V. Astfel chiar şi simpla pătrundere în aceste zone de siguranţă constituie un risc ridicat pentru viaţa persoanelor, existând în orice moment pericolul de electrocutare”, se mai arată în comunicat.