Un adolescent din Vaslui, lovit de fulger

Un adolescent în vârstă de 14 ani din comuna vasluiană Fereşti a fost lovit de fulger, vineri, după-amiază.

11 iul. 2014, 13:52
Un adolescent din Vaslui, lovit de fulger

Reprezentanţii Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Vaslui au declarat că băiatul se afla pe câmp şi a fost surprins de furtună.

„La acest caz a fost alocat deja echipajul de Terapie Intensivă Mobilă, medicii făcând tot posibilul pentru salvarea vieţii copilului. Dacă va fi necesar, va fi solicitat elicopterul SMURD, care să transporte copilul la un spital din judeţul Iaşi”, a declarat pentru AGERPRES, managerul SAJ Vaslui, Aurora Popa.

Vremea rea a făcut o victimă şi în Mehedinţi.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Mehedinţi a intervenit pentru salvarea unui tânăr de 19 ani din comuna Cireşu, lovit de un fulger, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Ramona Nistor.

Potrivit sursei citate, acesta se afla pe un câmp, cu bicicleta, în afara localităţii Jupîneşti, alături de un coleg, care a solicitat prin numărul de urgenţă 112 ajutor din partea autorităţilor, în speranţa că îl va salva.

FURTUNI şi PLOI TORENŢIALE în 28 de judeţe

„Din păcate, cu toate eforturile depuse, tânărul nu a mai putut fi readus la viaţă”, a precizat Nistor.

Reprezentanta ISU Mehedinţi a mai arătat că trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă pentru necropsie.