Un afacerist român, asasinat într-o suburbie din Montreal. Bărbatul fusese arestat anul trecut pentru corupție

Un afacerist român, asasinat într-o suburbie din Montreal. Dezvoltatorul imobiliar Tinel Timu a fost împușcat mortal joi dimineață în Laval, relatează pe surse  La Presse și Le Journal de Montreal.

20 apr. 2023, 21:58
Un afacerist român, asasinat într-o suburbie din Montreal. Bărbatul fusese arestat anul trecut pentru corupție
Un afacerist român, asasinat într-o suburbie din Montreal

Un afacerist român, asasinat într-o suburbie din Montreal. Întrucât cazul ar putea avea legătură cu crima organizată, poliția provincială din statul Quebec se va ocupa de anchetă, potrivit sursei citate.

La scurt timp după ora 7 dimineața, a fost făcut un apel la 911 pentru că s-au auzit focuri de armă. Când poliția a ajuns la fața locului, a găsit victima întinsă pe jos afară, lovită de gloanțe. Polițiștii au început manevrele de resuscitare. Victima a fost transportată la spital, unde tocmai am confirmat decesul său”, a explicat Stéphanie Beshara, de la poliția din Laval.

Crima a avut loc în fața unei locuințe de pe strada du Havre, în cartierul Chomedey.

Citește și: Un celebru afacerist român oferă 100.000 de euro pentru a afla cine i-a incendiat maşina. „Data trecută am oprit preoţii din rugăciuni!”

Un afacerist român, asasinat într-o suburbie din Montreal

În septembrie anul trecut, Unitatea Permanentă Anticorupție din Canada (UPAC) l-a arestat pe omul de afaceri în vârstă de 61 de ani și pe unul dintre angajații săi. Aceștia au fost acuzați că au „încercat să corupă angajați ai administrației municipale din Montreal pentru a obține avantaje necuvenite”.

În cursul aceleiași operațiuni, poliția îl arestase și pe șeful Diviziei de permise și inspecții din arondismentul Mercier-Hochelaga-Maisonneuve, Sadek Lazzouzi, pentru că ar fi intervenit în favoarea sa. Acesta este acuzat de abuz de încredere din partea unui funcționar public, potrivit comunicatului UPAC, care menționează „un dosar de nerespectare a reglementărilor municipale”.

Potrivit documentelor judiciare, Tinel Timu a controlat mai multe societăți active în domeniul imobiliar. În instanță, în 2019, el a susținut că deținea 700 de unități rezidențiale în zona Montreal.

În 2014, el a fost expulzat de la o ședință a consiliului municipal din Terrebonne după o intervenție vehementă în favoarea unuia dintre proiectele sale, într-o veche fabrică dezafectată de cărămidă roșie.

În august 2021, clădirea în cauză, fosta fabrică Moody, a fost cuprinsă de un incendiu violent, la o lună după ce a fost vândută altor promotori.