Un agent de poliţie, trimis în judecată după ce a încercat să înşele un şofer

Un agent de poliţie din Constanţa a fost trimis în judecată pentru abuz în serviciu şi înşelăciune, după ce i-a cerut mită unui şofer turc ca să nu-l amendeze pentru o presupusă contravenţie.

28 sept. 2017, 13:46
Un agent de poliţie, trimis în judecată după ce a încercat să înşele un şofer

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, Gigi Cristian Ruşescu, agent în cadrul Secţiei 5 Poliţie Constanţa, în timp ce se afla în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a oprit în trafic, în zona Gării din municipiul Constanţa, un autoturism condus de un cetăţean turc.

Poliţistul i-a adus şoferului la cunoştinţă că a comis o presupusă contravenţie şi i-a cerut acestuia 400 de lei. În caz contrar, poliţistul l-a ameninţat pe cetăţeanul turc că îl va amenda şi îi va ridica permisul de conducere, scrie Mediafax.

Potrivit procurorilor, şoferul turc i-a dat lui Ruşescu suma cerută, cei 400 de lei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au finalizat rechizitoriul şi au dispus trimiterea în judecată a lui Gigi Cristian Ruşescu, cercetat sub control judiciar, pentru săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu şi înşelăciune.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Judecătoriei Constanţa.

Citeşte şi Un poliţist este cercetat după ce a tăiat linia continuă pe o stradă aglomerată din oraş