Ministerul Sănătăţii acuză un al doilea caz de medic cu parafă obţinută ilegal de la DSP Bucureşti

Publicat: Vineri, 08 Februarie 2019 16:04 // Actualizat: Vineri, 08 Februarie 2019 18:01 // Sursa: romaniatv.net

Ministerul Sănătății anunță vineri că "în urma verificărilor demarate la Direcția de Sănătate Publică București după ce s-a constatat că a fost eliberat un cod de parafa în mod ilegal, a fost indentificat un al doilea caz asemanator".

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că, după ce Direcţia de Sănătate Publică a Municipiului Bucureşti (DSPMB) a demarat o anchetă pentru a verifica modul în care a fost eliberat codul de parafă în cazul falsului chirurg Matteo Politi, s-a mai descoperit un caz silimar. În acest caz au fost sezizaţi poliţiştii şi procurorii.

Ministerul Sănătății precizează că cele doua persoane care au obtinut cod de parafă de medic în mod ilegal nu mai prestează servicii medicale și că "există în desfășurare o anchetă demarată de Poliție și Parchet, nu putem face publice alte date legate de acest caz".

Încă doi medici străini fără avize, după cazul medicului fals Matteo Politi. Cei doi sunt de negăsit în Registrul Medicilor FOTO

Reprezentanţii instituţiei anunţă că se continuă verificările la DSPMB şi vor pune în continuare la dispoziţia organelor de anchetă toate informaţiile obţinute în urma acestor verificări.

”Facem precizarea că cele două persoane care au obţinut cod de parafa în mod ilegal  nu mai prestează servicii medicale. Ministerul Sănătăţii va întreprinde toate măsurile  necesare pentru a asigura pentru pacienţi servicii medicale în condiţii de maximă siguranţă, în concordanţă cu reglementările legale în vigoare”, au mai transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

Italianul Matteo Politi, acuzat că a operat în mai multe clinici private fără avea studii de specialitate şi drept de liberă practică în România, a obţinut de la DSPMB un cod de parafă, în condiţii încă nestabilite cu exactitate.

Italianul a fost arestat preventive şi este cerceta pentru înşelăciune şi de exercitarea fără drept a unei profesii.

Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Matteo Politi medic fals Ministerul Sănătăţii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.7619
RON
23 Feb
noapte -7 °
zi -1 °
Ultimele joburi adaugate
24 H