Un al doilea spital va fi construit în China pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Termen de execuţie: 15 zile

Autorităţile chineze au anunţat intenţia a construi cel de-l doilea spital dedicat tratării pacienţilor infectaţi cu coronavirus, relatează sâmbătă Reuters care citează People's Daily. Construcţia spitalului, care va fi dotat cu 1.300 de paturi, este programată să dureze 15 zile.

RomaniaTV.net
25 ian. 2020, 12:58
Un al doilea spital va fi construit în China pentru pacienţii infectaţi cu coronavirus. Termen de execuţie: 15 zile

Autorităţile din China au demarat vineri construcţia primului spital pentru pacienţi infectaţi cu noul tip de coronavirus. Lucrările de construcţie urmează să se încheie la data de 3 februarie.

Focarul de coronavirus a provocat până în prezent 41 de decese şi a infectat peste 1.300 de persoane la nivel mondial.

China a construit un spital la Beijing în timp record – o săptămână – în timpul epidemiei de Sindrom Acut Respirator Sever (SARS) din 2003.

 

SUA şi Franţa îşi evacuează cetăţenii din Wuhan

Statele Unite organizează, duminică, un zbor charter pentru a repatria cetăţenii şi diplomaţii americani din oraşul chinez Wuhan, centrul epidemiei cu noul coronavirus, scrie Agerpres.

Avionul, cu aproximativ 230 de persoane, va transporta diplomaţi de la consulatul SUA, precum şi cetăţeni americani şi familiile lor.

Washingtonul a primit aprobarea operaţiunii din partea ministerului de externe chinez şi a altor agenţii guvernamentale în urma unor negocieri în ultimele zile, mai scrie ziarul. De asemenea, Statele Unite intenţionează să îşi închidă temporar consulatul din Wuhan, potrivit WSJ.

Şi Franţa va lua măsuri similare, anunţă sâmbătă ziarul South China Morning Post, preluat de asemenea de Reuters.

Publicaţia citează un e-mail trimis de consulatul francez, conform căruia consulatul general, în colaborare cu autorităţile locale, intenţionează să organizeze un serviciu de autobuze pentru a permite cetăţenilor francezi (…) să se deplaseze de la Wuhan la Changsha, împreună cu membrii de familie chinezi.