Serghei Sobianin, primarul Moscovei, un aliat al lui Putin, a obţinut victoria în alegerile municipale

Primarul în exerciţiu al Moscovei, Serghei Sobianin, susţinut de Kremlin, a obţinut victoria în alegerile municipale de duminică, cu 51,33%, fiind urmat de opozantul Aleksei Navalnîi, cu 27,27% potrivit rezultatelor aproape definitive, după numărarea a 99,83% din voturile exprimate.

09 sept. 2013, 08:41
Serghei Sobianin, primarul Moscovei, un aliat al lui Putin, a obţinut victoria în alegerile municipale

Obţinând majoritatea absolută, Serghei Sobianin este ales din primul tur. Opozantul său,  Aleksei Navalnîi, a contestat duminică seara victoria anunţată a lui Sobianin, denunţând „falsificări” şi ameninţând cu scoaterea în stradă a susţinătorilor săi în cazul în care nu va fi organizat turul doi, informează AFP, citată de Mediafax.

Un alt candidat, Evgheni Roizman, cunoscut pentru lupta împotriva metodelor controversate contra drogurilor şi susţinut de miliradarul Mihail Prohorov, a obţinut 30,11% din voturile exprimate la Ekaterinburg, un oraş industrial cu peste un milion de locuitori în Ural, iar viceguvernatorul Iakov Silin, susţinut de partidul aflat la putere Rusia Unită, a obţinut doar 26,48% din voturile exprimate, după numărarea tuturor buletinelor de vot.

Potrivit legislaţiei locale, majoritatea simplă este suficientă pentru câştigarea alegerilor.