România se închide treptat. Un alt mare oraș intră oficial în carantină

Cluj-Napoca intră oficial în carantină de noapte și în timpul săptămânii, începând de astăzi, după de rata de infectare a ajuns, miercuri, la 8,5 la mia de locuitori.

07 oct. 2021, 08:56
România se închide treptat. Un alt mare oraș intră oficial în carantină

Cluj-Napoca

intră oficial în carantină de noapte și în timpul săptămânii, începând de azi, în contextul în care rata de incidență a depășit 8,5 la mia de locuitori.

Se interzice circulația persoanelor în afara locuinței în intervalul orar 20.00 – 5.00, cu anumite excepții.

Magazinele se închid la ora 22.00, oră după care pot livra la domiciliu.

Persoanele vaccinate și cele trecute prin boală nu sunt vizate de restricții.

Persoanele care se deplasează în interes profesional sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

De asemenea, pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităților abilitate, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil, relatează Antena3. 

Cluj-Napoca. Carantină de weekend, rata de incidenţă a trecut de 6

România se închide bucată cu bucată

. După Timişoara, Bucureştiul şi Clujul au depăşit miercuri rata care aduce retricţii de circulaţie noaptea şi închide magazinele la ora 18.00 în weekend.

Carantină în Cluj. În municipiul lui Emil Boc, rata de infectare a depășit pragul de 6 la mia de locuitori, ajungând miercuri la 6.03. Dacă acest lucru se va menține, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Cluj va emite o nouă hotărâre, conform căreia Cluj-Napoca va intra în carantină de weekend.

În municipiul Cluj-Napoca, rata este de 6,03 la mia de locuitori, iar prefectul Tasnadi Szilard a declarat, miercuri, că urmează o perioadă de supraveghere de 48 de ore, după care, dacă incidenţa nu scade, Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă va institui vineri carantina de weekend.

Potrivit prefectului, în carantina de weekend, printre altele, magazinele se vor închide la ora 18,00 în zilele de vineri, sâmbătă şi duminică, iar circulaţia va fi restricţionată de la ora 20,00.

Conform Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) la incidența de 6 cazuri la mia de locuitori se impun următoarele restricții:

Circulația în afara locuinței

CU certificat COVID – Persoanele vaccinate de cel puțin 10 zile:

pot circula fără restricții pe toată durata săptămânii. Nu este necesară declarația pe proprie răspundere, adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.

Declarație, legitimație sau adeverință – Persoanele nevaccinate:

luni-joi: pot circula fără restricții
vineri, sâmbătă și duminică, intervalul 20:00-05:00: circulația interzisă, cu anumite excepții (menționate în declarația pe propria răspundere). Pentru acest interval este necesară declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator sau legitimația de serviciu.