Un ambasador despre care Donald Trump a spus că e "un tip foarte prost" a fost înnobilat

Publicat: Marţi, 10 Septembrie 2019 22:13 // Actualizat: Marţi, 10 Septembrie 2019 22:13 // Sursa: romaniatv.net

Fostul ambasador britanic în Statele Unite, pe care preşedintele amrican Donald Trump l-a catalogat drept un ”tip foarte prost” şi care a fost nevoit să demisioneze, a devenit marţi membru al Camerei Lorzilor, la recomandarea fostului premier Theresa May.

Fostul ambasador considerat ca fiind "prost" de către Trump, Kim Darroch, a fost înnobilat. Kim Darroch, un diplomat de carieră, a fost înnobilat şi făcut pair pe viaţă, o recompensă onorifică pe care i-a acordat-o Theresa May la finalul mandatului săula conducerea Guvernului, în iulie.

El s-a aflat în centrul unei polemici aprige, în urma publicării în presă a unor note diplomatice prea puţin măgulitoare la adresa locatarului Casei Albe. În urma acestor divulgări, Trump a dat asigurări că nu va mai avea ”niciun contact” cu Kim Darroch, potrivit news.ro.

Diplomatul de rang înalt a sfârşit prin a demisiona, însă nu fără să fi obţinut susţinerea Theresei May. În calitate de pair pe viaţă, Kim Darroch are dreptul să facă parte şi să voteze în Camera superioară a Parlamentului.

Londra a deschis o anchetă cu scopul de a găsi responsabilul sau responsabilii care au permis publicarea de către săptămânalul Mail on Sunday a unor raporate confidenţiale transmise de către Kim Darroch, în care îl cataloga pe locatarul casei Albe drept ”instabil” şi ”incompetent”.

Ambasadorul a prezentat, de asemenea, administraţia americană drept ”unică în disfuncţionalitatea sa”.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
Camera Lorzilor diplomat Donald Trump înnobilat pe viaţă Kim Darroch SUA Theresa May
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8127
RON
29 Feb
noapte -1 °
zi 14 °
Ultimele joburi adaugate
24 H