Un american a câştigat 220 de milioane de dolari la loterie

Un bărbat din statul american Michigan a cîştigat la loterie peste 220 de milioane de dolari. El lucra ca inginer la o companie feroviară dar şi-a dat demisia de îndată ce a aflat că e bogat.

RomaniaTV.net
01 sept. 2012, 12:19
Un american a câştigat 220 de milioane de dolari la loterie

Donald Lawson este un inginer în vârsăt de 44 de ani, din Michigan. El este câştigătorul fabuloasei sume de peste 220 de milioane de dolari la loterie.

Bărbatul şi-a dat demisia din postul de inginer pe care îl ocupa la o companie feroviară şi le-a cerut şi rudelor sale să renunţe al slujbe, promiţându-le că le va ajuta cu bani. El are doi copii pe care spune că acum îi poate tirmite la facultate fără probleme.

Lawson a obţinut marele premiul la extragerea Powerball din luna august. În mod normal, potul era de 337 de milioane de dolari, dacă marele câştigător alegea să-şi primească banii în rate anuale.

Donald Lawson a vrut însă să-şi ia toată suma odată, ceea ce i-a redus cîştigul la 224 de milioane de dolari. După plata impozitelor a rămas cu aproximativ 160 de milioane de dolari.

Întrebat de un post de telviziune ce va face cu câştigul, Lawson a spus că nu ştie încă. „Pentru moment, probabil că voi evada, voi merge într-un loc sigur ca să mă gândesc la asta. Mereu am vrut să călătoresc, iar acum pot să o fac. Pot să merg oriunde în lume, deci asta voi face”,a  răspuns el, iar când a fusese întrebat care a fost primul lucru pe care l-a cumpărat după ce a câştigat fabuloasa sumă, a spus că a fost „un pachet de gumă de mestecat”.