Un american a fost diagnosticat cu ciumă. S-ar fi infectat după ce a fost înţepat de un purice

Un rezident al oraşului South Lake Tahoe, din California, a fost testat pozitiv cu ciumă, o boală extrem de contagioasă care a fost supranumită şi "moartea neagră" în Evul Mediu. Acesta este primul caz apărut în ultimii cinci ani în California, conform oficialilor din domeniul sanitar, potrivit Reuters. Persoana infectată se află sub supravegherea personalului medical şi se recuperează la domiciliu, au precizat autorităţile

RomaniaTV.net
18 aug. 2020, 17:47
Un american a fost diagnosticat cu ciumă. S-ar fi infectat după ce a fost înţepat de un purice

Persoana în cauză a fost înţepată de un purice infectat fie în timp ce îşi plimba câinile în regiunea Tahoe Keys, fie de-a lungul Truckee River Corridor, în partea est-centrală a Californiei, conform autorităţilor sanitare din comitatul El Dorado. Ancheta epidemiologică în acest caz este încă în desfăşurare.

Citeşte şi: Este o realitate, a reapărut ciuma bubonică. Cea mai devastatoare boală din istorie a fost semnalată la animale

În South Lake Tahoe au fost instalate panouri care avertizează asupra prezenţei ciumei şi comunică măsurile pentru prevenirea expunerii, au precizat oficialili. 

Ciuma se poate manifesta în trei tpuri inclusiv cea bubonică. Aceasta este o boală extrem de contagioasă şi deseori mortală provocată de bacterii transmise de rozătoare. Poate fi tratată în mod eficient cu ajutorul antibioticelor dacă este depistată la timp, au precizat autorităţile sanitare din El Dorado.

”Ciuma este prezentă în mod natural în multe părţi din California, inclusiv în regiuni mai înalte din ţinutul El Dorado. Este important ca oamenii să ia măsuri de precauţie pentru ei şi animalele lor de companie atunci când sunt afară, în special când se plimbă, fac drumeţii sau campează în zone unde sunt prezente rozătoare”, se arată într-un comunicat al autorităţilor sanitare.

De asemenea oficialii au precizat faptul că aceste cazuri de ciumă la om sunt extrem de rare iar de cele mai multe ori pot fi foarte grave.

„Cazurile de ciumă la oameni sunt extrem de rare, dar pot fi foarte grave”, a precizat un responsabil în domeniul sănătăţii publice din comitatul El Dorado, Nancy Williams.


loading...