Un american a îndreptat un arc de vânătoare spre protestatari. „A tras în mulţime înainte de a fi atacat”

În SUA, situația devine din ce în ce mai încordată pe fondul protestelor recente. În mai multe orașe protestele pașnice s-au încheiat cu violențe și mulți răniți. După moartea lui George Floyd au avut loc o serie de proteste violente în zeci de orașe americane. În orașul Salt Lake City, un bărbat a avut o reacție ieșită din comun în timpul violențelor din timpul protestelor, conform Mediafax.

RomaniaTV.net
01 iun. 2020, 18:59
Un american a îndreptat un arc de vânătoare spre protestatari. „A tras în mulţime înainte de a fi atacat”

Acesta a strigat din mașină, pe geam: All Lives Matter, o critică la adresa sloganului “Black Lives Matter”. După acest moment s-a dat jos din mașină și a tras cu un arc cu săgeți asupra protestatarilor.

Utilizatorul @Gingersonfire a postat pe Twitter următorul mesaj: „El a ieşit din maşină, a strigat „Gata. Asta este” şi a tras în mulţime, înainte de a fi atacat”.

Acesta a și postat un videoclip cu incidentul. A mai menționat: „El striga în gura mare, apoi şi-a îndreptat arcul spre un bărbat de culoare din spatele meu. Bărbatul a văzut ce se întâmpla şi a sărit pe el.

Atacatorul se numește Brandon McCormick și a fost identificat în cadrul unei televiziuni locale. Totuși nu este clar dacă a tras o săgeată în oameni, dar poliția l-a retinut pe McCormick. Acesta mai deținea un cuțit plin de sânge după ce protestatarii l-au atacat când voia să tragă cu arcul. Acesta a declarat: „Mai întâi m-am bătut când am strigat: „All Lives Matter”, apoi am scos armele, m-am bătut cu ei, apoi poliţiştii m-au luat, iar maşina mea a fost vandalizată”.

McCormick a susținut că doi bărbați de culoare l-au bătut prin fereastra deschisă înainte să iasă cu arcul și săgeata. A mai precizat: „Sunt un civil care s-a schimbat, mi-am schimbat viaţa, susţin forţele de ordine. Ştiu că unii poliţişti sunt răi”.