Un american, căutător de comori, spune că îl va recupera pe Bin Laden de pe fundul mării

Un căutător de comori din Statele Unite susţine că a localizat zona în care a fost aruncat cadavrul lui Osama bin Laden şi că va iniţia o expediţie pentru a-l recupera.

RomaniaTV.net
03 mai 2012, 15:29
Un american, căutător de comori, spune că îl va recupera pe Bin Laden de pe fundul mării

În mai 2011, o echipă a forţelor speciale americane SEAL l-a omorât pe liderul reţelei teroriste Al-Qaida, Osama bin Laden, în cadrul unei operaţiuni ultrasecrete, după care cadavrul ar fi fost aruncat în Marea Arabiei.

Americanul Bill Waren susţine că a localizat zona unde a fost aruncat cadavrul celui mai căutat terorist din lume, care pusese la cale atentatele antiamericane din 11 Septembrie 2001, iar în vară intenţionează să organizeze o expediţie pentru scoaterea corpului şi efectuarea de analize ADN, scrie presa spaniolă.

Waren a aflat locaţia pe baza unor imagini prin satelit difuzate de Pentagon imediat după operaţiune. Specialiştii sunt însă sceptici că Waren va putea recupera cadavrul, despre care se ştie că zace într-un sac de plastic pe fundul Mării Arabiei.

„Este foarte puţin probabil ca el să găsească locul exact şi, chiar dacă l-ar găsi, este aproape imposibil să găsească un sac de plastic pe fundul mării”, afirmă un expert.

Bill Waren este un căutător de comori din California şi are o companie specializată în localizarea şi cercetarea epavelor navelor. El a localizat până acum peste 150 de epave ale unor nave scufundate. În timpul liber, americanul este actor şi cântăreţ.