Un american din gruparea Stat Islamic punea la cale atentate teroriste la New York, de Anul Nou

New York-ul a scăpat ca prin urechile acului de atentate teroriste cu ocazia petrecerii Revelionului. Bărbatul a fost prins şi arestat preventiv.

RomaniaTV.net
01 ian. 2016, 11:58
Un american din gruparea Stat Islamic punea la cale atentate teroriste la New York, de Anul Nou

Autorităţile din Statele Unite au arestat preventiv, joi seară, un bărbat care intenţiona să comită un atac armat, de Revelion, într-un restaurant din New York, în numele reţelei teroriste Stat Islamic.

Bărbatul de culoare Emanuel Lutchman, în vârstă de 25 de ani este acuzat de susţinere a unei reţele teroriste, în speţă, gruparea islamistă Stat Islamic şi riscă o pedeapsă de 20 de ani de închisoare şi o amendă de 250.000 de dolari.

Citeşte şi Ameninţări teroriste. Măsuri speciale de securitate în capitalele europene şi în SUA de Revelion

Lutchman primise ordin din partea unui membru din străinătate al reţelei teroriste Stat Islamic să comită un atac la un restaurant din New York de Revelion. De asemenea, voia să meargă în Sirria penmtru a se alătura cvombatanţilor din Statul Islamic, iar „preţul” pentru primirea lui în această organizaţie era comiterea unui atac pe teritoriul SUA.

„Acest caz evidenţiază ameninţarea pe care reţeaua teroristă Stat Islamic o reprezintă chiar şi în New York, dar demonstrează determinarea noastră de a opri imediat orice atac”, a declarat procurorul districtual William Hochul jr, potrivit CNN.