Un american şi-a cumpărat un Lamborghini din ajutorul acordat de stat pentru susţinerea afacerii sale pe perioada pandemiei

David T. Hines, un bărbat de 29 de ani din Miami, Florida a folosit peste 300.000 de dolari din suma primită ca ajutor de la statul american pentru a-şi cumpăra un Lamborghini nou.

RomaniaTV.net
28 iul. 2020, 19:46
Un american şi-a cumpărat un Lamborghini din ajutorul acordat de stat pentru susţinerea afacerii sale pe perioada pandemiei

Americanul a primit apoape patru milioane de dolari după ce solicitase ajutor de la statul american pentru susţinerea afacerilor afectate financiar de pandemia de coronavirus. Însă el a decis să folosească aceşti bani în cu totul alte scopuri. Un Lamborghini Huracan în valoare de peste 300.000 de dolari nopţi petrecute în hoteluri de lux, bijuterii, haine, sejururi în câteva resorturi din Miami şi costuri asociate site-urilor matrimoniale au fost considerate prioritare de către David Hines.

În cererile făcute pentru acordarea de ajutor financiar din luna aprilie, Hines declarase că deţine patru afaceri cu 70 de angajaţi iar cheltuielile lunare se ridică  la patru milioane de dolari, deşi în realitate cheltuielile nu depăşeau 200.000 de dolari, după cum a declarat Bryan Masmela, inspector poştal. El a început să primească banii eşalonat în luna mai, în trei tranşe, suma ridicându-se la 3.984.557 de dolari. Dar Hines nu s-a limitat la cele câteva milioane de dolari, ci a continuat să aplice mai departe pentru ajutor financiar pentru fabuloasa sumă de 13.542.741 dolari, spun oficialii. 

Hines a făcut în mai două plăţi însumând 30.000 de dolari către o persoană înregistrată sub denumirea de „mama” iar în aceeaşi lună a cheltuit  mai multe de 4.000 de dolari la Saks pe  Fifth Avenue. În iunie Hines a cheltuit peste 7.000 de dolari în  Hotelul Setai din Miami Beach şi 8.500 de dolari pe bijuterii de la Graff.

Cireaşa de pe tort a fost un Lamborghini albastru în valoare de 318.497 de dolari achiziţionat în Miami Beach, conform declaraţiilor oficialilor.  Automobilul nu a fost înregistrat pe niciuna din firmele pe care le deţine, ci pe numele său. 

La o investigaţie făcută de autorităţi, s-a descoperit că nu există nicio dovadă cum că Unified Relocation Solutions LLC, Promaster Movers Inc., Cash In Holdings LLC şi We-Pack Moving LLC, cele patru afaceri ale lui Hines ar fi avut siteuri web active iar două dintre ele avea un istoric de plângeri din partea clienţilor.

Bărbatul a fost acuzat de fraudă bancară şi fals în acte în vederea obţinerii de sprijin financiar, precum şi de efectuarea de tranzacţii ilegale, conform procurorilor de la tribunalul federal al districtului Statelor Unite cu jurisdicție teritorială asupra părții de sud a statului Florida. El riscă 70 de ani în închisoare dacă va fi găsit vinovat în toate capetele de acuzare, comform unei declarații făcute de un oficial din biroul procurorului.  

Chad Piotrowski, avocatul lui Hines a făcut o declarație privitoare la clientul său menționând că acesta  „este un om de afaceri onest, care asemenea milioanelor de americani, a avut de sfuerit din punct de vedere financiar pe timpul pandemiei” şi că „este nerăbdător să prezinte versiunea sa atunci când va veni momentul”.