Un an de la moartea Anei Oroș, femeia sfâșiată de câini pe malul Lacului Morii. Concluziile anchetei Corpului de Control al lui Nicușor Dan

Ana Oroș a murit în urmă cu un an în timp ce alerga pe malul Lacului Morii, la doar 43 de ani. Decesul a venit după ce femeia a fost atacată de câinii din zonă.

25 ian. 2024, 21:39
Un an de la moartea Anei Oroș, femeia sfâșiată de câini pe malul Lacului Morii. Concluziile anchetei Corpului de Control al lui Nicușor Dan
Ana Oroș a murit în urmă cu un an, sfâșiată de câini, pe malul Lacului Morii

Ana Oroș a murit în 21 ianuarie 2023, lângă Lacul Morii, sfâșiată de câini. Decesul acesteia a avut loc pe o proprietate privată, potrivit unei anchete făcute de Corpul de Control al lui Nicușor Dan, citate de g4media. Deși terenul este privat, nu era curățat sau împrejmuit.

„Locul incidentului se află pe parcela nr. 207909, în apropierea laturii care se învecinează cu parcela nr. 212194, ambele parcele aflate în proprietate privată, fiind consemnat dreptul de proprietate al SC SLR IP Ilfov Development SRL (pentru parcela nr. 207909), respectiv Stoian Florea (pentru parcela nr. 212194). Referitor la locul incidentului și la faptul că terenul se află în proprietate privată, facem precizarea că echipajele ASPA nu au competențe privind capturarea câinilor fără stăpân aflați pe proprietate privată”, arată sursa citată.

Citește și: Legiștii au stabilit cum a murit Ana Oros, femeia atacată de o haită de câini pe Lacul Morii

Compania proprietară a terenului are Cod Caen 4110, respectiv „dezvoltare (promovare) imobiliară.

În apropierea terenurilor respective se aflau două stâne de oi, una abandonată, ceea ce ar fi favorizat prezența câinilor în zonă, mai notează ancheta Corpului de Control. În zona în care Ana Oroș și-a găsit sfârșitul tragic au fost găsite gunoaie, precum și leșul unui măgar.

Ancheta a mai descoperit ca factori agravanți pentru situațai câinilor fără stăpân „terenurile neîngrădite și nesalubrizate, șantierele ansamblurilor imobiliare (unde sunt aduși / se aciuează câini) precum și diverse societăți cu sedii în zonă ce facilitează mișcarea neîngrădită a câinilor pe domeniul public și persoane fizice ce nu își țin permanent în incinta proprietăților private câinii”.

Citește și: Cine era femeia ucisă de câini lângă Lacul Morii. Avea un copil şi făcea voluntariat. Reacţia Primăriei Sectorului 6

În ciuda numeroaselor capturări din zonă, pe Lacul Morii apare continuu un număr constant de câini, mai arată ancheta. Cu patru zile înainte ca Ana Oroș să moară, ASPa făcuse o adresă, din cauza unor câini care ieșesu pe domeniul public, către Poliția Locală Sector 6.

„În ceea ce privește Poliția Locală Sector 6, ASPA precizează că aceștia se prezintă la solicitări în teren alături de echipajele ASPA, dar nu aplică sancțiuni pentru nesterilizare și nemicrocipare deoarece consideră că nu au competențe în acest sens. Participarea în cadrul campaniilor ASPA de informare pentru sterilizare/microcipare a fost foarte redusă”, mai arată documentul citat.