Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc, reţinut pentru trafic de influenţă

Un funcţionar al Penitenciarului Miercurea Ciuc a fost reţinut şi este cercetat pentru trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit bani şi alte foloase pentru a înlesni scoaterea la muncă a două persoane încarcerate la Penitenciarul Codlea, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Harghita.

13 nov. 2014, 09:50
Un angajat al Penitenciarului Miercurea Ciuc, reţinut pentru trafic de influenţă

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, în sarcina funcţionarului reţinându-se faptul că în cursul lunii septembrie a acceptat 1.000 dolari de la un deţinut încarcerat la Penitenciarul Codlea, prin intermediul unei femei apropiate acestuia, în schimbul banilor folosindu-se de influenţa sa pe lângă funcţionarii închisorii pentru a facilita scoaterea la muncă a persoanei condamnate, scrie Agerpres.

De asemenea, tot pentru a înlesni scoaterea la muncă a unui condamnat închis la Penitenciarul Codlea, funcţionarul a acceptat foloase şi de la un apropiat al unui alt deţinut.

Potrivit comunicatului, în cursul zilei de miercuri, funcţionarul de la Penitenciarul Miercurea Ciuc a fost reţinut pentru 24 ore, iar joi s-a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale, urmând ca acesta să fie prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

În cauză sunt cercetaţi şi cei care au cumpărat influenţa funcţionarului de la Penitenciarul Miercurea Ciuc.

Procurorii au beneficiat de sprijinul poliţiştilor din cadrul IPJ Harghita – Serviciul de Investigaţii Criminale, Serviciul Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, de asemenea Serviciul de Operaţiuni Speciale Târgu Mureş, precum şi de sprijinul ANP-Penitenciarul Codlea.

Citeşte şi Un DEŢINUT de la Penitenciarul Rahova, trimis în judecată pentru TRAFIC DE INFLUENŢĂ