Un angajat al Primăriei Capitalei a fugit cu un braţ de documente după ce a aflat de control. Nicuşor Dan ripostează: „Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii”

Primarul general Nicuşor Dan a anunţat că va sesiza Comisia de disciplină pentru a cerceta disciplinar mai mulţi angajaţi ai instituţiei, în urma unui incident revoltător.

19 mai 2022, 11:30
Un angajat al Primăriei Capitalei a fugit cu un braţ de documente după ce a aflat de control. Nicuşor Dan ripostează: „Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii”

Un angajat al Primăriei Capitalei a fugit cu un braţ de documente după ce a aflat de control. Edilul Capitalei a făcut publică imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu momentul în care angajatul încearcă să dispară având documente asupra sa.

”Am finalizat o evaluare a activității la Direcția Urbanism din Primăria Capitalei, urmând să fie sesizată Comisia de disciplină pentru cercetare disciplinară pentru câțiva angajați.

Când informația a ajuns ieri în direcție, unul dintre angajați a fugit din sediul primăriei, având la el mai multe documente. În consecință, poliția a fost sesizată. Nimeni să nu mizeze pe faptul că vom închide ochii la ilegalitățile din trecut”, a scris Nicuşor Dan, pe Facebook.

Citeşte şi: Mihai Bobonete, foc şi pară pe Clotilde Armand şi pe Nicuşor Dan. Mesajul dur postat pe Facebook: „Sper să aveți parte toată viața de asta”

Ciprian Ciucu, edilul liberal al Sectorului 6, îi cere primarului general Nicuşor Dan să se concentreze mai mult asupra celor două mari proiecte de investiţii ale Primăriei Capitalei – Pasajul Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea – având în vedere că preţurile materialelor de construcţii au crescut.

Ciprian Ciucu a avertizat că, în prezent, compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul, acumulează pierderi uriașe ce ar putea duce la faliment și la blocarea șantierelor. Mai mult, primarul Sectorului 6 a reproşat faptul că în cazul Prelungirea Ghencea nu au fost realizate până acum exproprierile pe următorul tronson în aşa fel încât lucrarea de lărgire să poată avansa.

„Sunt extrem de îngrijorat cu ce se întâmplă pe zona de investiții. Chiar dacă acum conturile Primăriei n-ar fi blocate de omul de afaceri Constanda, cel puțin cu obiectivul Prelungirea Ghencea n-am fi fost mai departe. Nu s-ar fi avansat nici la pasajul de la Doamna Ghica.

Sunt două motive. Unul obiectiv și unul subiectiv. Cel obiectiv este că au crescut foarte mult prețurile la materiale și la energie, iar Trustul Metropolitan lucrează în pierdere. Au un contract care îi duce în insolvență și în faliment”, a declarat Ciprian Ciucu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL, potrivit Hotnews.

Primarul Sectorului 6 a amintit despre faptul că Guvernul a adoptat o hotărâre de indexare a prețurilor la materialele de construcții, însă aceasta acoperă doar 30% din creșterea prețului. Pentru restul, susţine Ciprian Ciucu, primarul Nicușor Dan nu a găsit o soluție.

„De când a venit Guvernul cu această ordonanță, de o lună și ceva, nimeni nu s-a văzut cu nimeni. Directorii din primărie stau unii după alții. Adică Economicul, Investițiile, Juridicul, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii care face dirigenția nu se văd unii cu alții și nu caută soluții. A fost nevoie să îl sun eu pe primarul general ca să-l rog să-i aducă și să-i pună la masă. E normal așa ceva?”, a spus Ciucu.

Citeşte şi: Ciprian Ciucu îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci”