Ciprian Ciucu îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci”

Ciprian Ciucu, edilul liberal al Sectorului 6, îi cere primarului general Nicuşor Dan să se concentreze mai mult asupra celor două mari proiecte de investiţii ale Primăriei Capitalei - Pasajul Doamna Ghica și lărgirea străzii Prelungirea Ghencea - având în vedere că preţurile materialelor de construcţii au crescut.

12 mai 2022, 17:10
Ciprian Ciucu îl desfiinţează pe Nicuşor Dan. „Mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci”

Ciprian Ciucu a avertizat că, în prezent, compania municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, constructorul, acumulează pierderi uriașe ce ar putea duce la faliment și la blocarea șantierelor. Mai mult, primarul Sectorului 6 a reproşat faptul că în cazul Prelungirea Ghencea nu au fost realizate până acum exproprierile pe următorul tronson în aşa fel încât lucrarea de lărgire să poată avansa.

„Sunt extrem de îngrijorat cu ce se întâmplă pe zona de investiții. Chiar dacă acum conturile Primăriei n-ar fi blocate de omul de afaceri Constanda, cel puțin cu obiectivul Prelungirea Ghencea n-am fi fost mai departe. Nu s-ar fi avansat nici la pasajul de la Doamna Ghica.

Sunt două motive. Unul obiectiv și unul subiectiv. Cel obiectiv este că au crescut foarte mult prețurile la materiale și la energie, iar Trustul Metropolitan lucrează în pierdere. Au un contract care îi duce în insolvență și în faliment”, a declarat Ciprian Ciucu, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul PNL, potrivit Hotnews.

Primarul Sectorului 6 a amintit despre faptul că Guvernul a adoptat o hotărâre de indexare a prețurilor la materialele de construcții, însă aceasta acoperă doar 30% din creșterea prețului. Pentru restul, susţine Ciprian Ciucu, primarul Nicușor Dan nu a găsit o soluție.

„De când a venit Guvernul cu această ordonanță, de o lună și ceva, nimeni nu s-a văzut cu nimeni. Directorii din primărie stau unii după alții. Adică Economicul, Investițiile, Juridicul, Compania Municipală Trustul de Clădiri Metropolitane, Energetica Servicii care face dirigenția nu se văd unii cu alții și nu caută soluții. A fost nevoie să îl sun eu pe primarul general ca să-l rog să-i aducă și să-i pună la masă. E normal așa ceva?”, a spus Ciucu.

Citeşte şi: Marcel Ciolacu, mesaj pentru Nicuşor Dan după ce a spus că ANPC a devenit o unealtă a PSD: „Să-şi dea demisia, scapă şi el, şi bucureştenii”

În acest sens, președintele PNL București le-a cerut directorilor din Primăria Capitalei şi funcţionarilor să caute soluţii.

„Nu poți să vii să spui că nu ai nicio soluție. Nu ai nicio soluție, pleci acasă! Nu-ți asumi? Pleci acasă. Nu stai cu șantierele deschise ani de zile. Asta e atitudinea pe care eu o am ca primar, cu echipa mea. Și ar trebui să o aibă și Nicușor Dan. Cer directorimii din PMB să își asume funcțiile publice pe care le au și să deblocheze situația. Sau să ne lase în pace. Îi cer primarului general să urmărească mai atent ce se întâmplă cu investițiile asumate”, a spus Ciucu.

Totodată, edilul liberal a avertizat că exproprierile de la Prelungirea Ghencea, pentru următorul tronson, nu au fost făcute.

”Am pus anul trecut 10 milioane de lei pentru exproprieri. Am zis să punem și anul ăsta 10 milioane de lei. Nu s-au făcut exproprierile. Nu e front de lucru acolo”, am mai spus Ciucu. Acesta spune că PNL îl susține în acest moment pe Nicușor Dan, dar cere mai mult focus pe investiții.

„Eu nu știu ce se întâmplă la PMB. Trag un semnal de alarmă. PNL îl susține în acest moment pe Nicușor Dan și îi asigură majoritatea. Dar cer mai mult focus pe investiții și mai puțin pe mormoloci și alte chestii. Sunt ok și alea de imagine. Dar hai să ne uităm la esențial”, a spus Ciucu.

Afirmaţiile referitoare la mormoloci vin în contextul în care primarul general Nicuşor Dan a făcut marţi o vizită în arcul Natural Văcărești, aflat în administrarea Primăriei Capitalei, și apare într-o poză cu un mormoloc în mână.

Citeşte şi: Vouchere pentru peste 3 milioane de români. Ce spune Nicolae Ciucă despre îngheţarea preţurilor la alimente

 


loading...
Partenerii noștri