Un angajat de la Protecţia Copilului Bârlad ar fi violat o fată dintr-un centru de plasament. Cum a ieşit la iveală oroarea

Un angajat al Direcţiei pentru Protecţia Copilului din Bârlad şi un antrenor de fitness ar fi abuzat sexual o adolescentă de 14 ani aflată într-un centru de plasament. Fata a povestit unui educator despre coşmarul pe care l-a trăit, iar acesta şi-a alertat superiorii şi autorităţile.

RomaniaTV.net
21 feb. 2020, 18:41
Un angajat de la Protecţia Copilului Bârlad ar fi violat o fată dintr-un centru de plasament. Cum a ieşit la iveală oroarea

Direcţia pentru Protecţia Copilului Vaslui a anunţat că efectuează o anchetă internă.

„În urma relatărilor făcute de minoră, a fost convocată o şedinţă de caz, a fost anunţată Poliţia, iar angajatul acuzat, terapeut într-un centru de recuperare, este cercetat disciplinar. Până la finalizarea anchetei, suplimentar a fost luată măsura ca salariatul să fie transferat într-un loc în care nu interacţioneză cu copiii. Minora a fost inclusă într-un program de consiliere psihologică”, a declarat purtătorul de cuvânt al DGASPC Vaslui, Irina Cîmpeanu, conform Agerpres.

Poliţiştii au precizat că fac cercetări în două dosare penale pentru săvârşirea infracţiunilor de act sexual cu minor şi agresiune sexuală.

„La nivelul instituţiei s-au deschis două dosare de cercetare penală, în urma unor sesizări primite de la DGASPC. Se efectuează cercetări sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de act sexual cu minor şi agresiune sexuală”, a precizat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Bogdan Gheorghiţă.

Citeşte şi: Vulpiţa, la un pas de leşin în timpul emisiunii Acces Direct. Ambulanţa a venit de urgenţă