Un antrenor olandez, ŞOCAT de România: Am crezut că nu mă voi mai întoarce niciodată acasă

Un cunoscut tehnician olandez, trecut pe la Ajax Amsterdam şi Manchester City, a avut parte de o experienţă şocantă în România, unde a venit să lucreze la Universitatea Cluj.

15 dec. 2014, 07:05
Un antrenor olandez, ŞOCAT de România: Am crezut că nu mă voi mai întoarce niciodată acasă

Într-un interviu acordat presei din ţara sa natală, directorul tehnic al celor de la Universitatea Cluj, Alfons Groenendijk, a povestit cum a tras o sperietură uriaşă după un meci pierdut al echipei ardelene.

Dezamăgit, patronul echipei a decis deplasarea la meciul cu Astra cu autobuzul şi nu cu avionul cum eram obişnuiţi. Vorbim despre un drum de aproape 500 de kilometri, cu un trafic infernal. Am trecut printre zone incredibile de iarnă, cu 30 km/h pe munte şi cu o mulţime de prăpăstii„, a spus Groenendijk, conform StirideSport.

Citeşte şi DINAMO a învins U CLUJ la penalty-uri şi s-a calificat în semifinalele Cupei Ligii

Am crezut că nu mă voi mai întoarce niciodată în Leiderdorp (oraşul unde locuieşte – n.red.). E o aventură în adevăratul sens al cuvântului. O cursa de asta cu autobuzul te face să vrei repede viza înapoi spre Olanda„, a continuat acesta.

Alfons Groenendijk a ajuns în România în toamna acestui an, pentru a lucra împreună cu George Ogararu la Universitatea Cluj.

Că jucător, Groenendijk a evoluat pentru Den Haag, Roda, Ajax, Manchester City, Spartă Rotterdam şi Utrecht. Că antrenor, acesta le-a pregătit pe Willem II, Den Bosch şi echipa secundă a lui Ajax.