Un aparat de detectat cutii negre a ÎNREGISTRAT un SEMNAL în zona avionului malaezian dispărut

Noi informaţii din partea echipelor care participă la descoperirea resturilor avionului de tip Boeing 777, al Malaysian Airlines, dispărut de pe radare în urmă cu o lună, deasupra Oceanului Indian, au fost date publicităţii sâmbătă după-amiază. 

RomaniaTV.net
05 apr. 2014, 16:07
Un aparat de detectat cutii negre a ÎNREGISTRAT un SEMNAL în zona avionului malaezian dispărut

Un detector de cutii negre mobilizat de o navă chineză de patrulare care participă la căutarea avionului Malaysia Airlines a detectat „un semnal” în sudul Oceanului Indian, fără să stabilească dacă acesta are sau nu legătură cu zborul MH370. Semnalul avea o frecvenţă de 37,5 kHz pe secundă, identică celei transmise de dispozitivele de înregistrare a zborului, potrivit presei chineze.

Detectorul de cutii negre, mobilizat de nava chineză de căutare Haixun 01, a reperat semnalul la latitudinea de aproximativ 20 de grade Sud şi longitudinea de 10 grade Est, a precizat agenţia Xinhua.

Un canal de televiziune chinez a informat că semnalele detectate de nava de patrulă chineză au „frecvenţa standard ” a cutiilor de înregistrare a vocilor şi a datelor de zbor din capina piloţilor.