Un apartament de patru camere costă 8.000 de euro în acest oraș din România. Are 76 de metri pătrați și un balcon uriaș

Într-un oraș din România există un apartament de patru camere, cu o suprafață utilă destul de mare, care costă 8.000 de euro.

20 aug. 2023, 14:53
Un apartament de patru camere costă 8.000 de euro în acest oraș din România. Are 76 de metri pătrați și un balcon uriaș

Un apartament de patru camere e vândut cu 8.000 de euro pe OLX. Apartamentul se află în localitatea Radomirești, județul Olt. Decomandat, are o suprafață de 76 mp și se află la etajul 3.

Apartamentul e mobilat destul de modest, însă cel mai probabil nici nu e vândut cu tot ce e în interior.

Citește și Cât costă închirierea unui apartament în Cluj în perioada Untold. E mai ieftin la Burj Al Arab

Unele camere au nevoie de renovare, probabil de aici și prețul destul de mic pe care-l cere proprietarul.

Locuința are și un balcon destul de mare, iar încălzirea e asigurată de o sobă.

Cât costă un apartament cu trei camere din București. Prețurile au scăzut considerabil

Și apartamentele cu trei camere din blocurile vechi din Capitală s-au ieftinit considerabil. E pentru prima dată în ultimii nouă ani când se întâmplă acest lucru, iar motivele principale sunt scăderea puterii de cumpărare și scumpirea creditelor.

Bucureștenii sunt mult mai prudenți și nu mai sunt dispuși să arunce cu bani în stânga și în dreapta și nici să se împrumute de la bănci cum o făceau pe timpuri. Mulți caută apartamente în București, dar iau în calcul să nu ajungă în situația de a nu avea căldură și apă caldă. Tocmai de aceea, mulți potențiali clienți se feresc de imobilele mai vechi de 20 de ani. Acesta e motivul pentru care apartamentele cu trei camere în blocurile construite în 1980 sunt acum mult mai ieftine.

Citește și Criza imobiliară începe să se contureze. Cât de mult au scăzut prețurile apartamentelor în iulie 2023

Spre exemplu, dacă sunteți în căutarea unui apartament cu trei camere din sectorul 2 al Capitalei, situat într-un bloc din anul 1980, ar trebui să știți că nu se vinde cu mai mult de 119.000 de euro, în timp ce acum câteva luni era 125.000 de euro.

„Anul trecut, pe vremea aceasta, s-ar fi vândut probabil în două-trei săptămâni, acum e nevoie de trei, patru luni și vedem o ajustare a prețului de tranzacție față de prețul de listă mai mare. Procentele sunt undeva între patru și șase la sută. Dacă există modificări neintabulate, procedura de a actualiza cadastrul este mult mai anevoioasă, costă”, a precizat președintele Asociației Agenților Imobiliari, Toma Filipovici, pentru Observator TV.