Un argentinian s-a izolat de coronavirus la Zalău. „Există o închisoare, dar nu este acelaşi lucru care se întâmplă în Argentina”

Ignacio Ristorto, un tânăr din Argentina, a povestit că s-a stabilit la Zalău, unde lucrează pentru un mare consorţiu internaţional. De profesie inginer chimist, tânărul a vorbit despre regulile pe care trebuie să le respecte de când a fost instituită starea de urgenţă în România din cauza pandemiei de coronavirus.

RomaniaTV.net
20 apr. 2020, 13:02
Un argentinian s-a izolat de coronavirus la Zalău. „Există o închisoare, dar nu este acelaşi lucru care se întâmplă în Argentina”

Tânărul provine din Sunchales, un oraş de aproape 55.000 de locuitori din Argentina. În 2018, a plecat la studii în Spania, la Bilbao. Este inginer chimist, iar de la începutul anului 2020 s-a mutat în Zalău, unde lucrează pentru o firmă internaţională.

„Există o închisoare, dar nu este același lucru care se întâmplă în Argentina, de exemplu. Pot continua să lucrez, avem o autorizație semnată de companie care ne permite să mergem la muncă. Apoi, există o listă de activități pe care o putem face, înainte de a esi din casa trebuie sa semnez o declaratie pe poprie raspundere. Așadar, dacă poliția sau armata te opresc, arătându-le acea scrisoare pe care ai semnat-o, nu patesti nimic, luând câinele la plimbare, mergând la supermarket sau la farmacie, îngrijirea persoanelor în vârstă sau a copiilor și nu mai mult”, a povestit Ignacio Ristorto, pentru elecodesunchales.com.ar, despre regulile pe care trebuie să le respecte din cauza epidemiei de coronavirus în România.

Despre adaptarea lui in Romania, tânărul argentinian a spus:

„Când călătorești și părăsești mediul in care ai trait este ceva nou. M-a prins un pic din offside, pentru că sunt un nou venit și încerc să pun din nou acel mediu social. Faptul că barurile, restaurantele, sălile de fitness si cluburile sunt închise, are un impact destul de mare. Am avut deja o dinamică destul de drăguță, cu oamenii care merg la un bar miercuri, la altul sâmbătă. Limba este un alt punct de care se ocupă de la sosirea sa în România. El ia cursuri de română, dar între timp, engleza oferă soluțiile necesare: „În cadrul companiei, vorbesc mult engleza, deoarece în cadrul grupului majoritatea oamenilor vorbesc italiană sau spaniolă, este ca și cum nu există altă opțiune decât atunci când Există o întâlnire despre care se vorbește în engleză „, a mărturisit Ignacio Ristorto. 

Ministrul Sănătăţii a prezentat criteriile pe baza cărora se vor ridica restricţiile. Masca va fi obligatorie la ieşirea din casă