Un ascensor al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol

Cabina ascensorului de pe pilonul nordic al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol aproximativ 15 metri, fără ca sistemul de securitate să se declanşeze, în cursul unui control tehnic efectuat în urmă cu două săptămâni, relatează Le Parisien în ediţia electronică de vineri.

RomaniaTV.net
06 apr. 2012, 08:08
Un ascensor al Turnului Eiffel s-a prăbuşit în gol

Ascensorul, situat pe pilonul nordic, urmează să fie redeschis pentru public abia peste câteva săptămâni. „Incidentul este reparat, dar sunt în curs alte teste”, a explicat conducerea Turnului Eiffel.

Deşi cabina era goală, incidentul care a avut loc pe 20 martie nu este mai puţin grav. În cursul unei serii de teste, cabina de pe pilonul de nord s-a prăbuşit în gol aproximativ 15 metri, în urma unei probleme la cablu. Însă sistemul de oprire de urgenţă este cel care produce îngrijorare, după ce nu s-a declanşat, antrenând căderea liberă a aparatului în fosă.

Testul s-a desfăşurat în cadrul unei serii de controale tehnice lansate la începutul anului. După o curăţare a motorului şi efectuarea unor mici reparaţii, s-a trecut la testarea fără pasageri a acestui ascensor automatic datând din anii ’60. Incidentul s-a produs în cursul unuia dintre aceste teste.