Un asistent medical care a violat paciente în spitalul în care lucra, pus la plata daunelor morale achitate de unitatea spitalicească

Un bărbat în vârstă de 61 de ani, asistent medical la Spitalul de Urgenţă din Brăila, a violat mai multe paciente ale spitalului, după ce le-a administrat medicamente cu efect sedativ. Una dintre paciente a dat în judecată unitatea medicală şi a câştigat. Ulterior, conducerea spitalului l-a dat în judecată pentru a recupera banii plătiţi uneia dintre pacientele violate de asistent şi a câştigat. 

RomaniaTV.net
08 mai 2019, 12:29
Un asistent medical care a violat paciente în spitalul în care lucra, pus la plata daunelor morale achitate de unitatea spitalicească

Judecătoria Brăila l-a obligat, printr-o decizie pronunţată pe 2 mai, pe Viorel Milcu (61 de ani) la plata a 15.000 de euro către Spitalul de Urgenţă din Brăila, unde a lucrat ca asistent medical până recent. Hotărârea instanţei vine în contextul condamnării bărbatului la 8 ani de închisoare pentru viol, potrivit adevarul.ro. Asistentul medical trebuie să plătească, în solidar cu unitatea medicală, 15.000 de euro drept daune morale uneia dintre victimele agresiunii sexuale. Decizia Judecătoriei Brăila nu este definititivă.

Spitalul de Urgenţă din Brăila s-a îndreptat cu o acţiune în regres asupra lui Viorel Milcu pentru a recupera banii plătiţi unei adolescente violate de către acesta, după ce a obţinut anterior şi punerea sub sechestru a tuturor bunurilor mobile şi imobile ale bărbatului.