Un asteroid de dimensiunea unei camionete va trece la mică distanţă de Pământ

Un asteroid va trece la o distanţă relativ mică faţă de Pământ joi, 24 septembrie, ajungând să fie mai aproape de planeta noastră decât orbita pe care se află Luna, transmite Live Science, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
23 sept. 2020, 17:04
Un asteroid de dimensiunea unei camionete va trece la mică distanţă de Pământ

Asteroidul denumit 2020 SW nu se va ciocni cu Pământul, dar va trece foarte aproape de acesta, mai exact la 27.000 de kilometri distanţă de planetă, mult mai aproape decât orbita pe care se află Luna. Principalul satelit al Terrei, Luna, se află la 384.000 de kilometri de Pământ. Acest lucru înseamnă că asteroidul va trece mai aproape chiar decât orbitele pe care se află sateliţii de televiziune şi cei meteorologici (aproximativ 35.888 de kilometri distanţă), informează EarthSky.

Citeste si Imaginea săptămânii, de la NASA. Spectaculoasa ieşire în spaţiu a unui astronaut, pe braţul staţiei FOTO

Oamenii de ştiinţă nu cunosc încă dimensiunile exacte ale acestui asteroid, însă estimează că ar avea între 4,4 şi 9,9 metri lungime. Mai exact, ar avea dimensiunea unei camionete.

Trecerea pe lângă Pământ va schimba probabil traiectoria asteroidului, iar 2020 SW nu va mai reveni în apropierea planetei noastre până cel mai probabil la 3 iunie 2029, conform Jet Propulsion Laboratory. 

Asteroidul, care se deplasează cu viteza de 7,7 km/s, nu va fi vizibil cu ochiul liber.