Un asteroid imens se apropie cu viteză de Pământ. NASA a făcut anunțul

Un asteroid numit 2023 FM se deplasează cu viteză și urmează să fie cel mai aproape de Pământ joi, 6 aprilie.

04 apr. 2023, 19:35
Un asteroid imens se apropie cu viteză de Pământ. NASA a făcut anunțul
Un asteroid se apropie periculos de Pământ

Un asteroid uriaș se apropie cu o viteză de 15,8 km/s de Pământ. 2023 FM va fi cel mai aproape de planeta noastră joi, 6 aprilie.

Asteroidul măsoară între 120 m și 270 m, adică ar putea fi mai înalt decât Gherkin din Londra, sau dimensiunea de până la 90 de elefanți.

Chiar dacă are o dimensiune colosală, acest asteroid a fost observat pentru prima dată abia în ziua de 16 martie, iar calea sa orbitală a fost reperată abia în data de 2 aprilie.

Citește și: Fenomen neobișnuit pe cer. Toți românii vor putea să-l vadă. Anunțul făcut de NASA: „Ieșiți afară imediat după ce soarele apune”

NASA urmărește în aceste momente stânca spațială, în timp ce se apropie de Pământ. Conform experților, aceasta se va apropia de suprafața planetei la aproximativ 0,02 unități astronomice, adică mai puțin de 3.000.000 de kilometri.

Un asteroid mult mai mic, cu un diametru cuprins între 9 și 20 de metri, este programat să se apropie mai mult de Pământ în decursul acestei luni, potrivit dailystar.co.uk.

Vorbim despre 2023 FN13, care se deplasează cu o viteză mai mică, de 4,5 km/s, și se va deplasa la doar 0,0067 unități astronomice, adică 1.000.000 km de suprafața Pământului.

Citește și: Un uragan solar ar putea lăsa Pamantul în blackout. NASA: Miliarde de oameni ar muri după o furtună magnetică

O predicție îngrijorătoare a celor de la NASA arată că un alt asteroid ar putea să impacteze planeta în doar două decenii. Este vorba de asteroidul descoperit recent, 2023 DW, care ar putea izbi Pământul pe 14 februarie 2046. Până acum nu este clar unde va lovi cu exactitate asteroidul și cât de grave ar putea fi pagubele cauzate de impact.