Un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în faţa unui comisariat din Istanbul

Un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer, marţi, în faţa unui comisariat situat la perferia Istanbulului, rănind mai multe persoane printre care poliţişti, a anunţat canalul privat NTV, citat de MEDIAFAX.

RomaniaTV.net
11 sept. 2012, 09:13
Un atacator sinucigaş s-a aruncat în aer în faţa unui comisariat din Istanbul

Atacul a avut loc puţin după ora locală 11.00 (11.00, ora României) în cartierul Gazi, un bastion istoric al organizaţiilor kurde şi de extremă stânga, în partea europeană a metropolei turce, potrivit NTV.

Potrivit canalului privat NTV, cel puţin cinci persoane au fost rănite. Cei cinci răniţi se aflau în stare critică, a adăugat canalul de televiziune, precizând că a fost delimitat un perimetru de securitate şi că numeroase ambulanţe s-au deplasat la faţa locului.

Răniţii au fost transportaţi la un spital din apropierea locului în care s-a produs explozia, unde au fost lansate apeluri către populaţie pentru a dona sânge, a constatat un fotograf al AFP.

Deocamdată, atacul nu a fost revendicat. Acesta intervine în contextul în care, de la începutul verii, luptele dintre forţele de securitate şi rebelii kurzi din Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK) s-au intensificat în sud-est, unde populaţia este majoritar kurdă.

PKK, considerat drept o organizaţie teroristă de numeroase ţări, a recurs adesea la atentate sinucigaşe în metropole din Turcia.

Un atentat cu bombă în faţa unui post de poliţie din Gaziaentep (sud-est), comis luna trecută, s-a soldat cu 10 morţi, printre care copii. Autorităţile au dat vina pe PKK, însă acesta a negat orice responsabilitate în acest caz.

În mai, un poliţist şi doi membri PKK au fost ucişi într-un atentat care a vizat un comisariat din oraşul Kayseri (centru).