Un autobuz care transporta oameni la o nuntă a căzut într-o râpă. Sunt cel puţin 25 de morţi

Cel puţin 25 de persoane au murit după ce un autobuz a căzut într-o prăpastie în munţii din nordul Indiei, a anunţat miercuri poliţia.

05 oct. 2022, 11:08
Un autobuz care transporta oameni la o nuntă a căzut într-o râpă. Sunt cel puţin 25 de morţi

Vehiculul, care avea la bord circa 45 de persoane care mergeau la o nuntă, circula pe un drum de munte periculos în statul Uttarakhand când şoferul a făcut un viraj care a dus la căderea respectivului autobuz într-o prăpastie adâncă de 500 de metri.

„Douăzeci de persoane au fost salvate”, a declarat pentru AFP Ashok Kumar, înalt reprezentant al poliţiei din acest stat. Premierul Narendra Modi a dat asigurări că supravieţuitorii vor primi „tot ajutorul posibil”. „În acest moment tragic, mă gândesc la familiile îndoliate”, a scris el miercuri pe Twitter, citat de BBC.

Accidentele pe şosele sunt frecvente şi mortale în statul Uttarakhand, care traversează o parte din Munţii Himalaya indieni şi găzduieşte numeroase locuri de pelerinaj religios.

Citeşte şi Cele mai mari provocări întâmpinate de Iulia Vântur odată cu plecarea în India. Motivul real pentru care a ales să plece atât de departe de casă: „M-am luptat cu mine”

Peste 20 de pelerini au murit în iunie după ce, de asemenea, un autobuz a căzut într-o râpă. Ei se îndreptau spre un sanctuar dedicat divinităţii hinduse Yamuna, la nord de capitala statului, Dehradun.

Conform unui raport al Băncii Mondiale publicat anul trecut, în India se înregistrează 11% din numărul global de morţi pe şosele, în contextul în care această ţară nu are decât 1% din parcul auto mondial.

Accidentele pe şosele fac circa 150.000 de victime în India în fiecare an, adică o persoană la fiecare patru minute, şi costă economia indiană circa 75 de miliarde de dolari pe an, conform raportului.

Citeşte şi Video viral! O femeie din India îşi riscă viaţa ca să ia apă dintr-o fântână. Se caţără pe peretele fântânii fără să se ajute de frânghii sau de hamuri de protecţie