Un avion al Air France a zburat cu aproximativ 30 de şuruburi lipsă

Un Airbus A340 al companiei Air France, care fusese supus unei revizii integrale în China, a fost blocat la sol la jumătatea lui noiembrie la Boston, după ce un mecanic a constatat absenţa a circa 30 de şuruburi de la un panou al carenajului, au anunţat surse concordante, citate de AFP.

RomaniaTV.net
26 nov. 2011, 07:15
Un avion al Air France a zburat cu aproximativ 30 de şuruburi lipsă

„Avioanele A340 îşi fac marea lor vizită (revizia completă) în China la Xiamen (ca şi Boeing 747, n.red.), iar rezultatul este întotdeauna la înălţimea ambiţiilor companiei noastre!”, a ironizat personalul navigant tehnic (PNT) într-un buletin al sindicatului Alter, din care AFP a obţinut o copie.

„Recent, F-GLZR s-a întors din China şi a zburat câteva zile înainte de a fi oprit: lipsea o treime dintre şuruburile unui panou al carenajului”.

Un purtător de cuvânt al companiei, care a confirmat incidentul, a declarat că o anchetă internă este în desfăşurare. Dar el a asigurat că „în niciun moment, securitatea zborurilor” nu a fost pusă în joc şi a subliniat că avionul a fost imobilizat doar „câteva ore”.

Avionul A340 a plecat din China la 10 noiembrie. Acesta a aterizat pe aeroportul Paris-Roissy pentru o vizită de trei zile. Absenţa şuruburilor a fost constatată la 15 noiembrie, când panoul a început să se desprindă în zbor.