Un avion Cessna 560XL s-a prăbuşit în Brazilia: Candidatul socialist la preşedinţie a murit în accident

Un avion privat la bordul căruia se afla şi candidatul la preşedinţia Braziliei Eduardo Campos s-a prăbuşit miercuri în oraşul Santos, situat pe litoralul statului brazilian Sao Paulo, a declarat o sursă din cadrul partidului acestuia, accidentul fiind confirmat şi de autorităţi, transmit agenţiile Reuters şi AFP, potrivit Agerpres. Candidatul Partidului Socialist la preşedinţia Braziliei, Eduardo Campos, şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

13 aug. 2014, 16:17
Un avion Cessna 560XL s-a prăbuşit în Brazilia: Candidatul socialist la preşedinţie a murit în accident

Un avion privat la bordul căruia se afla şi candidatul la preşedinţia Braziliei Eduardo Campos s-a prăbuşit miercuri în oraşul Santos. Aparatul decolase de la Rio de Janeiro cu destinaţia Guarajua (statul Sao Paulo). Televiziunea Globo a difuzat imagini de la locul prăbuşirii avionului într-o zonă rezidenţială din Santos.

Candidatul Partidului Socialist la preşedinţia Braziliei, Eduardo Campos, şi-a pierdut viaţa în urma accidentului.

Conform armatei, din cauza vremii nefavorabile, avionul de tipul Cessna 560XL a ratat aterizarea, iar după ce a luat din nou altitudine turnul de control a pierdut contactul cu echipajul.

Candidatul socialist era însoţit de membri ai staff-ului său electoral, însă niciuna dintre cele şapte persoane din avion nu a supravieţuit. Alte cel puţin zece persoane aflate la sol au fost rănite.

În vârstă de 49 de ani, Eduardo Campos era pe poziţia a treia în sondajele efectuate în perspectiva scrutinului ce se va desfăşura pe 5 octombrie. În 2004-2005 a fost ministru al ştiinţei şi tehnologiei, ulterior devenind deputat, iar din anul 2007 a fost guvernator al statului Pernambuco, poziţie din care a demisionat în luna aprilie pentru a candida la preşedinţie.

În urma decesului contracandidatului ei în alegeri, preşedinta Dilma Rousseff a anunţat că-şi suspendă timp de trei zile activităţile electorale.