Un avion cu 21 de persoane la bord s-a prăbuşit în Kazahstan

Cele 20 de persoane aflate la bordul unui avion Bombardier de tip CRJ-200 aparţinând companiei kazahe SCAT au murit în urma prăbuşirii aeronavei, marţi, în timp ce aceasta se apropia de aeroportul din Almaty, în Kazahstan, în condiţii de ceaţă, potrivit mai multor surse locale, relatează AFP.

RomaniaTV.net
29 ian. 2013, 09:18
Un avion cu 21 de persoane la bord s-a prăbuşit în Kazahstan

„Cinci membri ai echipajului şi 15 pasageri se aflau la bordul avionului”, a anunţat compania într-un comunicat citat de agenţia Interfax, care a precizat că este vorba despre un avion de fabricaţie canadiană de tip CRJ-200 Bombardier.

Potrivit unor informaţii preliminare, toate persoanele au murit, a adăugat SCAT.

Autorităţile sunt pe cale să stabilească identitatea victimelor, între care se afla şi un copil, au declarat oficiali locali pentru Interfax.

Avionul, care efectua o legătură dinspre Kokşetau (nord), s-a prăbuşit către ora locală 13.00 (9.00, ora României), la cinci kilometri distanţă de Almaty, capitala economică a acestei republici din Asia centrală, a anunţat parchetul într-un comunicat.

Potrivit companiei SCAT, „avionul s-a lovit de sol” în timp ce efectua a doua încercare de aterizare „în condiţii meteorologice dificile”.

Echipe de intervenţie au fost trimise la faţa locului şi au izolat perimetrul.

Oficiali din cadrul Parchetului pentru Transporturi, ministerelor de Interne şi pentru Situaţii de Urgenţă au venit la locul accidentului, potrivit parchetului, care adaugă că a fost deschisă o anchetă.

O comisie guvernamentală a fost creată pentru a ancheta asupra dramei. Alta urmează să ajute rudele victimelor.

Acest accident are loc după doar o lună de la prăbuşirea în sudul Kazahstanului a unui avion militar Antonov de tip AN-72, în care au murit 27 de persoane, inclusiv membri ai Comandamentului Grănicerilor din această fostă republică sovietică.

Accidentele aviatice reprezintă un adevărat flagel în spaţiul fostei Uniuni Sovietice, atât din cauza avioanelor şi echipamentelor vechi, datând uneori din perioada sovietică, cât şi a încălcării regulilor de securitate.

La sfârşitul lui august, un elicopter militar kazah de tip Mi-17 s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Astana, accident soldat cu moartea celor patru membri ai echipajului.