Un avion de luptă F-5 s-a prăbuşit peste o şcoală. Sunt cel puţin trei morţi, imagini teribile de la faţa locului VIDEO

Un avion de luptă al armatei iraniene s-a prăbuşit luni într-un cartier rezidenţial din Tabriz, în nord-vestul ţării, accidentul soldându-se cu trei morţi, dintre care doi sunt membri ai echipajului, a relatat televiziunea de stat iraniană.

21 feb. 2022, 09:48
Un avion de luptă F-5 s-a prăbuşit peste o şcoală. Sunt cel puţin trei morţi, imagini teribile de la faţa locului VIDEO

Şeful Semilunii roşii din Tabriz a precizat că aparatul a lovit peretele unei şcoli, în urma impactului cei doi membri ai echipajului au decedat, precum şi un locuitor din zonă.

Reuters relatează că şcoala era închisă în momentul accidentului, la fel şi sala de sport. A treia persoană care şi-a pierdut viaţa este un pieton.

Un oficial al armatei locale, Reza Yousefi, a declarat presei de stat de la locul accidentului că aeronava era un model F5 folosit în scopuri de antrenament și s-a prăbușit din cauza unor probleme tehnice. El i-a lăudat pe cei doi piloți că s-au „sacrificat”, deoarece au reușit să evite zonele rezidențiale și au dus avionul într-o zonă deschisă, de lângă un complex sportiv.

Citeşte şi Momentul terifiant în care un pilot dintr-un avion prăbușit este salvat în ultima clipă înainte ca un tren să spulbere aeronava VIDEO

Avionul a lovit apoi partea laterală a unei școli care era goală din cauza restricțiilor COVID-19, a spus el, lovind și mașina civilului ucis.

Citeşte şi Un avion de luptă F-35, aparţinând marinei britanice, s-a prăbuşit în Mediterana. Momentul teribil a fost filmat VIDEO