Un avion de luptă F-35, aparţinând marinei britanice, s-a prăbuşit în Mediterana. Momentul teribil a fost filmat VIDEO

Un jurnalist britanic a postat pe Twitter un videoclip care arată căderea în Marea Mediterană a unui avion de luptă F-35B, din generația a cincea, în timp ce decola de pe portavionul HMS Queen Elizabeth.

30 nov. 2021, 11:43
Un avion de luptă F-35, aparţinând marinei britanice, s-a prăbuşit în Mediterana. Momentul teribil a fost filmat VIDEO

Pe 17 noiembrie, un avion Royal Air Force F-35B a căzut în Marea Mediterană, direct de pe puntea portavionului HMS Queen Elizabeth, acesta nereuşind practic să decoleze.

Un videoclip al accidentului care pare să fi fost filmat de o cameră de securitate de la bordul navei a fost publicat online de jurnalistul britanic Seb Haggart.

Înregistrările arată că avionul se mișcă prea încet pe rampa scurtă de decolare înainte de a plonja în mare. În același timp, un nor de fum apare, în timp ce pilotul iese din carlingă. Din fericire, acesta a supraviețuit accidentului.

Videoclipul de 16 secunde a adăugat credibilitate versiunii conform căreia accidentul a fost cauzat de o husă de ploaie din plastic. Lăsată pe punte de tehnicieni, ea ar fi fost aspirată în motorul avionului, provocând defectarea acestuia.

Citeşte şi Morţi, răniţi şi case distruse, în SUA, după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit lângă un liceu. VIDEO

Potrivit Sky News, ancheta este încă în desfășurare. S-au făcut eforturi pentru recuperarea avionului, dar nu este încă sigur dacă acestea au avut succes.

Ministerul Apărării de la Londra a dorit să se asigure că nicio forță inamică nu poate accesa tehnologie de top secret la bordul acestui avion echipat cu senzori, radare și alte echipamente sensibile de nouă generație.

Citeşte şi Noi imagini şocante cu prăbuşirea avionului pilotat de miliardarul Dan Petrescu


loading...
Partenerii noștri