ACCIDENT AVIATIC la IAŞI: Două persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni

Două persoane şi-au pierdut viaţa duminică seara după ce un avion de mici dimensiuni s-a prăbuşit în localitatea ieşeană Scânteia, informează Mediafax. Cele două persoane au decedat în urma gravelor leziuni suferite.

RomaniaTV.net
16 iun. 2013, 18:25
ACCIDENT AVIATIC la IAŞI: Două persoane au murit în urma prăbuşirii unui avion de mici dimensiuni

Aparatul de zbor s-a prăbuşit pe un câmp, la aproximativ 200 de metri de prima casă din localitatea Scânteia, iar la faţa locului au ajuns echipaje ale SMURD, ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Apelul la 112 a fost înregistrat în jurul orei 20.40.

Până la sosirea medicilor, cei doi pagageri au fost scoşi din avion de către localnici. La sosirea medicilor, cele două persoane erau în stop cardio-respirator. În pofida încercărilor medicilor de a-i resuscita, cei doi pasageri au decedat. Cei doi au suferit multiple leziuni toracice şi craniene severe.

Rreprezentanţii Poliţiei au precizat că este vorba despre doi bărbaţi de 30 de ani, respectiv 32 de ani şi erau din judeţul Vaslui.

„Au fost demarate cercetări pentru stabilirea cauzelor accidentuui. Se pare că ar fi vorba despre o defecţiune mecanică, dar acest lucru se va stabili în urma anchetei declanşate în acest caz”, a spus Chelaru.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Iaşi, aparatul de zbor prăbuşit este un motodeltaplan.