Un avion de pasageri s-a prăbuşit în momentul aterizării: cel puţin 49 de persoane au murit UPDATE

Un avion de pasageri s-a prăbuşit luni după ce a raportat probleme în momentul aterizării.

RomaniaTV.net
12 mart. 2018, 10:01
Un avion de pasageri s-a prăbuşit în momentul aterizării: cel puţin 49 de persoane au murit UPDATE

UPDATE: Cel puţin 49 de morţi în tragedia din Nepal. Cifra răniţilor a ajuns la 22 de persoane

UPDATE: Cel puţin 40 de persoane şi-au pierdut viaţa după ce un avion care avea 71 de persoane la bord s-a prăbuşit la aterizarea pe aeroportul din Kathmandu, anunţă BBC, care adaugă că sunt cel puţin 23 de supravieţuitori.

Avionul, operat de US-Bangla, o companie din Bangladesh, şi-a schimbat brusc cursul şi a ieşit de pe pistă atunci când a aterizat luni după-amiază, luând foc.

Prim-ministrul Nepalului, K P Sharma Oli a prezentat condoleanţe, a spus că este „extrem de şocat” de acest accident şi a promis că va avea loc o investigaţie a guvernului.

„Avionul a primit permisiunea de a ateriza venind din partea de sud a pistei zburând peste Koteshwor, dar a aterizat venind din partea de nord”, a spus Sanjiv Gautam, directorul general al Autorităţii de Aviaţie Civilă din Nepal.

„Încă nu s-a putut stabili cauza acestei aterizări neobişnuite”, a adăugat el.

Unul dintre supravieţuitori, Basanta Bohora, a spus că după ce avionul a decolat normal de la Dhaka, aeronava a început să se comporte ciudat odată ce se apropia de Kathmandu.

„Deodată, avionul a început să se zgâlţâie violent şi apoi s-a auzit un zgomot puternic. Eu stăteam aproape de geam şi am putut ieşi pe geam”, a spus Basanta Bohora.

„Nu îmi mai amintesc nimic după ce am ieşit din avion, cineva m-a dus la spitalul Sinamangal iar de acolo prietenii mei m-au dus la spitalul Norvic. Am primit îngrijiri medicale pentru rănile suferite la cap şi la picioare, dar sunt norocos că am scăpat cu viaţă din acest chin”, a adăugat el.

Conform AFP, care citează surse din poliţie, 31 de persoane au murit la locul accidentului iar alte nouă au decedat din cauza rănilor la spital.

Un purtător de cuvânt al armatei a declarat pentru Reuters că cel puţin 50 de persoane au murit.

 

Ştirea iniţială: Un avion de pasageri s-a prăbuşit, luni, în apropierea aeroportului din Kathmandu, Nepal, după ce a raportat probleme în momentul aterizării, relatează site-ul publicaţiei Express.

Potrivit informaţiilor preliminare, 78 de pasageri se aflau la bordul aeronavei care venea de la Dhaka, capitala statului Bangladesh.

Oficialii nepalezi nu au oferit deocamdată informaţii despre eventuali supravieţuitori, dar câţiva martori au precizat că aeronava a fost cuprinsă de flăcări şi s-a dezintegrat la contactul cu solul.