Avion militar american, PRĂBUŞIT în Afghanistan. 11 persoane au murit. Talibanii au revendicat atacul

Un avion de transport militar american C-130 s-a prăbușit pe un aerodrom din Afganistan vineri la scurt timp după miezul nopții (19.30 GMT joi). Toate cele 11 persoane aflate la bord au murit, a anunțat armata americană, adăugând că nu au existat informații asupra unui foc inamic în acel moment, dar talibanii au revendicat atacul.

02 oct. 2015, 05:55
Avion militar american, PRĂBUŞIT în Afghanistan. 11 persoane au murit. Talibanii au revendicat atacul

Cauza prăbușirii la aerodromul din Jalalabad este anchetată, a declarat un purtător de cuvânt, refuzând să excludă posibilitatea că ar putea fi morți sau răniți la sol.

Șase membri ai serviciului militar american și cinci civili antreprenori angajați de forța internațională în Afganistan condusă de SUA şi-au pierdut viaţa în accident.

Un comunicat al forței expediționare aeriene 455 la Bagram s-a referit la „un accident”, fără a oferi detalii.

Accidentul s-a produs la câteva ore după ce trupele afgane au recucerit joi centrul orașului strategic din nord Kunduz, pe fondul unor lupte grele cu militanții talibani, la trei zile după ce au pierdut capitala provinciei.

Talibanii au revendicat doborârea avionului

Talibanii au revendicat vineri prăbușirea avionului de transport militar. Anunţul a fost făcut pe Twitter.

„Mujahedinii noștri au doborât aparatul american la Jalalabad”, declară pe Twitter purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid.

Misiunea NATO din Afganistan nu a dat până acum nicio explicație în legătură cu prăbușirea C-130.

C-130 este un avion de transport militar capabil să decoleze și să aterizeze pe piste scurte sau sumar amenajate. Aparatul este echipat cu 4 motoare cu elice.