Un avion militar de transport libian s-a prăbuşit în Tunisia: 11 persoane au murit

Un avion militar libian, de tip Antonov 26, s-a prăbuşit vineri dimineaţă la circa 60 de kilometri nord-vest de capitala Tunisiei, cel puţin 11 persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa, relatează agenţiile Reuters şi EFE, citând presa locală şi Ministerul tunisian al Apărării, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
21 feb. 2014, 10:06
Un avion militar de transport libian s-a prăbuşit în Tunisia: 11 persoane au murit

Potrivit agenţiei tunisiene de presă TAP, pilotul ar fi încercat să efectueze o aterizare forţată pe un teren agricol, în timp ce o sursă militară libiană a declarat că la unul dintre motoarele aparatului s-a produs un incendiu.

Avionul transporta mai mulţi bolnavi care mergeau la tratament în Tunisia, unde numeroşi libieni au fost trimişi pentru a primi asistenţă medicală după conflictul armat din anul 2011, în urma căruia dictatorul Muammar Gaddafi a fost înlăturat de la putere şi ucis, dar care nu a adus liniştea în Libia, ţara aflată în continuare la discreţia miliţiilor rivale şi grupărilor islamiste care refuză să predea armele.

Săptămâna trecută, un avion militar de transport algerian Hercules C130 s-a prăbuşit în regiunea muntoasă din provincia la Oum El Bouaghi, la 500 km est de capitala Alger, cele 103 persoane aflate la bord pierzându-şi viaţa.