Un avion militar EUROFIGHTER s-a PRĂBUŞIT în sudul Spaniei

Un avion militar Eurofighter s-a prăbuşit luni în sudul Spaniei, au anunţat media spaniole, citate de DPA şi AFO, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
09 iun. 2014, 14:50
Un avion militar EUROFIGHTER s-a PRĂBUŞIT în sudul Spaniei

Incidentul a avut loc la baza aeriană Moron de La Frontera, în momentul în care avionul se pregătea să aterizeze.

La început nu au existat informaţii referitoare la cauza accidentului sau la eventuala supravieţuire a pilotului. Ulterior, site-ul sky.com a informat că în avion nu se afla decât pilotul şi că acesta nu a supravieţuit accidentului.

Europa Press a informat, din surse militare, că avionul făcea manevre de rutină în cadrul unui exerciţiu de antrenament. Cauza prăbuşirii avionului nu se cunoaşte deocamdată.

”Un Eurofighter s-a prăbuşit la aterizare, la începutul pistei, la baza Moron, în jurul orei 14:15 (12:15 GMT). Este confirmat faptul că pilotul avionului, un căpitan al armatei aerului, a decedat”, a anunţat un purtător de cuvânt al Ministerului Apărării spaniol.

Baza aeriană Moron găzduieşte forţe americane şi spaniole, dar numai acestea din urmă folosesc avioane Eurofighter.

Acesta este al treilea accident din Spania începând din 2005 în care este implicat un avion militar Eurofighter. Acest model este construit de Airbus în colaborare cu compania britanică BAE Systems şi cu cea italiană Finmeccanica.