Un avion militar rusesc s-a prăbuşit în Marea Neagră, pilotul este dat dispărut

Avionul de vânătoare al armatei ruseşti s-a prăbuşit miercuri seara, iar ministerul Apărării din ţara vecină caută încă pilotul, dispărut de la momentul incidentului.

RomaniaTV.net
26 mart. 2020, 13:40
Un avion militar rusesc s-a prăbuşit în Marea Neagră, pilotul este dat dispărut

Un avion de vânătoare rusesc Su-27 s-a prăbuşit miercuri seară în Marea Neagră, în timpul unui zbor de rutină, pe fondul unor condiţii meteo proaste, iar pilotul este căutat de echipele de intervenţie, informează Stirileprotv.ro.

„Un Su-27 a dispărut de pe radare miercuri, la ora 20:10, deasupra Mării Negre, la 50 km de Feodosia, în timpul unui antrenament de rutină, conform planului de zbor. La ora 20:11, un semnal al balizei de urgenţă cu care era dotat avionul a fost înregistrat în zona respectivă”, a indicat ministerul Apărării.

Pentru căutarea şi salvarea pilotului, despre a cărui soartă nu se cunoştea nimic joi dimineaţă, au fost mobilizate echipe de intervenţie rapidă din cadrul Districtului militar Sud, precum şi un avion An-26 şi un elicopter Mi-8.

„Căutarea pilotului este complicată de condiţiile meteorologice nefavorabile”, a menţionat ministerul în acelaşi document dat publicităţii miercuri seara.

Serviciul federal pentru transportul maritim şi fluvial din Rusia a adăugat că două remorchere – „Spasatel Demidov” şi „Merkuri” – au fost de asemenea trimise în zona unde se presupune că a căzut aparatul.

Anterior, RIA Novosti relata că la operaţiunea de căutare a pilotului au fost mobilizate o navă antisubmarin de mici dimensiuni din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră, precum şi nave civile aflate în imediata apropiere a locului de unde a venit semnalul „SOS”.

Căutarea pilotului continua joi dimineaţă. Potrivit TASS, echipele de intervenţie au detectat semnalul radio emis de baliză departe de zona iniţială de căutări.

Citeşte şi: CORONAVIRUS: Prim-ministrul Italiei spune că Europa va fi lovită de o recesiune „grea şi severă”