Un avion s-a prăbuşit în apropiere de Katmandu. 19 persoane au murit

Un avion cu 19 persoane la bord s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Katmandu, capitala Nepalului, soldându-se cu moartea tuturor pasagerilor, a declarat vineri poliţia, citată de AFP.

RomaniaTV.net
28 sept. 2012, 05:43
Un avion s-a prăbuşit în apropiere de Katmandu. 19 persoane au murit

„Un avion al companiei Sita Air transportând 16 pasageri şi trei membri ai echipajului s-a prăbuşit în apropiere de aeroportul din Katmandu. Echipele de salvare încearcă să stingă incendiul”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliţiei, Binod Singh.

„Cei 19 pasageri ai avionului sunt morţi. Locul accidentului se află la mai puţin de un kilometru de aeroport”, a mai declarat acesta.

„Prăbuşirea avionului în apropiere de capitală a provocat moartea a 12 străini, şapte turişti britanici şi cinci chinezi. Ceilalţi şapte, între care şi membrii echipajului, sunt nepalezi”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliţiei.

Poliţia a rectificat, astfel, naţionalitatea turiştilor străini aflaţi la bordul avionului. Aceasta anunţase iniţial că în accident au murit cinci japonezi, doi italieni şi un britanic.

Dar Ministerul japonez de Externe a declarat la scurt timp după apariţia acestui prim bilanţ că niciun japonez nu figurează printre victime, potrivit listei de pasageri consultate de ambasadorul japonez în Nepal.

Aparatul tocmai decolase şi asigura legătura cu Lukla, un mic oraş din nord-estul ţării care serveşte ca punct de trecere către Everest.

„Avionul s-a prăbuşit în direcţia râului Manohara la marginea oraşului Katmandu. Prăbuşirea a avut loc în jurul orei locale 06:30 (03:30, ora României)”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Transportul aerian este un mijloc de deplasare răspândit în Nepal, o ţară care nu are o reţea rutieră dezvoltată. Multe comunităţi din munţi nu sunt accesibile decât pe jos sau cu avionul.

Accidentele de avion sunt de asemenea relativ frecvente în această ţară, care adăposteşte printre cele mai înalte vârfuri montane din lume.