Un avion s-a prăbușit în Lacul Victoria, fix când se pregătea de aterizare. Sunt cel puțin 19 morți și zeci de răniți

Un avion s-a prăbușit, duminică, în Lacul Victoria, Tanzania, cel mai mare lac din Africa.

06 nov. 2022, 17:00
Un avion s-a prăbușit în Lacul Victoria, fix când se pregătea de aterizare. Sunt cel puțin 19 morți și zeci de răniți

Update

. Bilanțul deceselor în urma prăbușirii avionului în Lacul Victoria din Tanzania ajunge la 19. Sunt și mulți răni, 26 de persoane, din cele 43 aflate la bord, au fost transportate la spital.

Update. La bordul avionului ATR-42 se aflau 43 de pasageri, dintre care 26 au fost transportați la spital, a declarat un oficial local. Echipajele de salvare de la locul incidentului și pescarii din zonă caută supraviețuitori în apele lacului. Aeronava este aproape complet scufundată, doar coada avionului se mai vede deasupra apei.

Știre inițială

Aeronava, operată de compania privată tanzaniană Precision Air, a căzut fix când se pregătea de aterizare pe aeroportul din Bukoba, nord-vestul Tanzaniei.

Nu e clar câte persoane erau la bord sau dacă sunt morți în urma incidentului. 15 oameni au fost salvați până în acest moment.

Presa locală a relatat că circa 49 de persoane erau înscrise pe lista de pasageri. La fața locului, au fost trimise nave de salvare şi salvatorii continuă să scoată alţi pasageri blocaţi în avion.

„Avionul a decolat din capitala Dar es Salaam şi a căzut în Lacul Victoria în această dimineaţă din cauza furtunii şi a ploii torenţiale”, a informat compania de stat Tanzania Broadcasting Corporation (TBC), într-un comunicat.

Președintele Tanzaniei a transmis condoleanțe celor care și-au pierdut persoane dragi în acest incident, dar a făcut apel la calm și rugăciune cât timp operațiunile de salvare sunt încă în desfășurare.

„Am primit vestea tristă legată de prăbușirea avionului în Lacul Victoria. Transmit condoleanțe familiilor tuturor celor afectați de acest incident. Să continuăm să rămânem calmi având în vedere că operațiunile de salvare continuă și să ne rugăm la Dumnezeu să ne ajute”, a transmis președintele Samoa Suluhu pe Twitter.