Un avion SUHOI T-50 a luat FOC la aterizare

Un avion multirol invizibil Suhoi T-50, care urmează să intre în dotarea forţelor aeriene ruse începând din anul 2016, a luat foc marţi la aterizarea pe un aerodrom militar din apropiere de Moscova, a anunţat constructorul aparatului, citat de AFP, potrivit Agerpres.

RomaniaTV.net
10 iun. 2014, 15:51
Un avion SUHOI T-50 a luat FOC la aterizare

Conform companiei Suhoi, în timpul manevrelor de aterizare s-a observat fum ieşind deasupra circuitului de aer de pe partea dreaptă, ulterior declanşându-se incendiul. După incident avionul trebuie reparat, dar acest lucru nu va pune în discuţie calendarul de lansare a avionului, a indicat constructorul.

Suhoi T-50 este primul avion de luptă de a cincea generaţie produs de Rusia. Primul său zbor de încercare a fost în ianuarie 2010. Anul următor, o defecţiune la motor a impus întreruperea decolării unui aparat de acest fel care participa la o demonstraţie la salonul internaţional de aeronautică Mak, desfăşurat lângă Moscova, potrivit Agerpres.

Citeşte şi TEORIA CONSPIRAŢIEI. NICIUN avion NU a lovit World Trade Center pe 11 septembrie 2001 VIDEO

Acest avion, dezvoltat de Rusia în cooperare cu India, este considerat viitorul concurent al aparatului american F-22 şi se află în centrul programelor de modernizare ale armatei ruse.