Un avion Tarom cu ruta Bucureşti-Oradea a aterizat la Cluj. Reacţia companiei aviatice: „Decizia a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”

Un avion Tarom care efectua un zbor de la București la Oradea a aterizat în cele din urmă la Cluj-Napoca, după ce comandantul a luat o decizie fără să țină seama de recomandarea turnului de control.

16 mart. 2023, 09:51
Un avion Tarom cu ruta Bucureşti-Oradea a aterizat la Cluj. Reacţia companiei aviatice: „Decizia a fost luată din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile”

Drept la replică din partea TAROM

: „Compania TAROM informeaza ca respinge cu vehementa aspectele cuprinse in cadrul acestuia si isi exercita dreptul la replica transmitand urmatoarele:

Zborul TAROM RO 627 Bucuresti-Oradea din data de 15 Martie 2023 a fost redirectionat pe Aeroportul International Avram Iancu Cluj in urma deciziei comandantului aeronavei. Mentionam ca decizia a fost luata din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, care nu îndeplineau criteriile minime pentru o apropiere pe pista indicată de turnul de control si respecta intocmai normele si procedurile de siguranta si securitate in aviatia civila.

De asemenea, subliniem faptul ca siguranta si securitatea pasagerilor si a echipajului TAROM nu a fost pusa in pericol nicio clipa. Apreciem reactia rapida a comandantului cursei si profesionalismul cu care a tratat aceasta situatie si ne exprimam regretul pentru disconfortul creat pasagerilor care au efectuat ulterior,pe cale terestra, calatoria spre destinatia finala, carora le adresam multumiri pentru intelegerea si increderea acordate. Totodata, reiteram faptul ca prioritatea Companiei TAROM este de a oferi pasagerilor sai calatorii sigure.”, se arată în dreptul la replică transmis de TAROM redacţiei RomâniaTV.net.

Ştirea iniţială

Pilotul Tarom a încercat să aterizeze aeronava Boeing 737 din direcția opusă celei indicate de turnul de control. Pentru că nu a reușit, a decis să aterizeze avionul cu 79 de pasageri la Cluj-Napoca.

Mai exact, turnul de control i-a transmis comandantului să coboare aeronava dinspre sud, deoarece vântul bătea din spate şi trebuia să aibă vântul în faţă. Însă aeronava a abordat o aterizare cu vântul din coadă, ratând aterizarea, şi a plecat spre Cluj, invocând condiţii meteorologice nefavorabile, a declarat o sursă din cadrul aeroportului din Oradea pentru eBihoreanul.

Cele 79 de persoane aflate în aeronavă vor fi aduse de la Cluj-Napoca la oradea cu un autocar. De asemenea, 78 de persoane care urmau să plece de la Oradea cu acel avion vor fi duse la Cluj-Napoca cu un alt autocar, pentru a decola de acolo spre București.

Citeşte şi: Ucraina, după incidentul din Marea Neagră: „Vladimir Putin este gata să extindă zona de conflict”. SUA au recuperat epava şi anunţă că supravegherea continuă