Un avion Wizz Air pe ruta Craiova-Madrid, aproape de o ciocnire în aer cu un avion Air Europa

Publicat: Duminică, 29 Decembrie 2019 22:19 // Actualizat: Duminică, 29 Decembrie 2019 22:19 // Sursa: romaniatv.net

Zborul Wizz Air W6-3763 era în apropiere de Madrid, pe 10 noiembrie 2018, și înainte să se pregătească de aterizare s-a apropiat extrem de mult de un avion Embraer ERJ-195 al companiei Air Europa, se menționează în raportul CIAIAC.

Foto: Wizz Air

Avionul Airbus A320 decolase de la Craiova, iar cel al companiei iberice de la Veneția, așa că cele două aeronave aveau același culoar de zbor.

Avionul Wizz Air a început să coboare sub traseul de zbor permis, iar cele două avioane s-au aflat la o distanță de 60 de metri pe plan vertical și 370 pe plan orizontal. Atunci când turnul de control a observat traseele avioanelor, pilotului i s-a spus să ia altitudine din nou.

CIAIAC afirmă în raport că motivul acestui incident a fost faptul că echipajul avionului Wizz Air nu a auzit corect informațiile transmise, din cauza faptului că mai multe zboruri comunicau cu turnul de control în acel timp pe acea frecvență.

În raport se mai menționează eroarea nu a aparținut celor doi operatori aerieni, ei urmând instrucțiunile auzite din turnul de control. Însă, pentru că pilotul Wizz Air nu a confirmat instrucțiunile primite, avionului Air Europa i s-a transmis să devieze traseul spre dreapta.

În cele din urmă, cele două zboruri au aterizat în siguranță la Madrid. Site-ul de specialitate Simple Flying menționează că a cerut un punct de vedere din partea celor două companii, însă nu a primit încă un răspuns.

Reprezentanții companiei Wizz Air au precizat pentru Digi24 că a fost începută o anchetă internă, ale căror rezultate vor fi publicate atunci când va fi încheiată.

loading...
Comenteaza // Vezi comentarii
Loading...
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
1
EUR
4.8336
RON
05 Aug
noapte 17 °
zi 35 °
Ultimele joburi adaugate
24 H